כ"ז כסלו התשפ"ה
28.12.2024

סלט קינואה עם עלי קייל מוקפצים

סלט קינואה עם עלי קייל מוקפצים

סלט קינואה עם עלי קייל מוקפצים



קינואה נחשבת למזון על בשל הערך התזונתי הגבוה שלה ומהווה מצע בסיסי המשתלב כמעט עם כל תוספת. צלחת סלט חמימה ומזינה זו יכולה לשמש תוספת נהדרת ומשביעה לצד מנת חלבון עיקרית.

מצרכים:

• 2 כוסות קינואה, שטופה ומסוננת
• 4 כוסות מים
• מלח
• 3 כפות שמן זית ואולי 1 יותר
• 1 בצל לבן בינוני, חתוך לקוביות
• 3 שיני שום, קלופות חתוכות לקוביות
• 10-12 עלים רחבים של קייל- עלי כרוב קצוצים או קרועים
• עגבניות שרי חתוכות ל-2
• גבינה מלוחה מגורדת
• קרוטונים

הוראות הכנה:

1. בסיר בינוני על אש גבוהה, מבשלים את הקינואה, מים ו- 1/2 כפית מלח, תוך ערבוב מדי פעם. מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה, ומבשלים כ -15 דקות עד שהקינואה ספגה את כל המים. מורידים מהאש ומניחים בצד.

2. במחבת רחבה על אש בינונית מוסיפים שמן זית ובצל ומקפיצים, תוך ערבוב מדי פעם.

כאשר הבצל הפוך שקוף מוסיפים את השום ואת עלי הקייל (בצרורות) עד שעלי הכרוב מתחילים להתרכך ולהפחית נפח, ממשיכים לבחוש, ומוסיפים 1/4 כוס מים אם עלי הכרוב נדבקים למחבת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

3. בקערת הגשה רחבה, מניחים מצע של קינואה מבושלת ומעליה את עלי הכרוב והבצל .אם התערובת יבשה כדאי להוסיף כף שמן זית. מניחים כמה חתיכות של עגבניות שרי, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם מעט גבינה מגורדת וקרוטונים ומגישים.

בתיאבון!
קינואה סלט

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}