מחירי הדירות לא עוצרים: עלו בתקופת החגים ב-0.9%
עם זאת, מדד שירותי דיור בבעלות הדיירים, שמגלם את ההשתנות במחירי שכר דירה, רשם ירידה של 0.2%
- אריק מירובסקי, themarker
- ט"ז כסלו התשע"ז
צילום אילוסטרציה: נתי שוחט, פלאש 90
עוד הכלכלן הראשי מנסה לשכנע בדו"ח שפירסם היום (ה'), ששוק הנדל"ן נמצא בשוק של התקררות, מדד מחירי הדירות של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אינו נותן שום מקום לפרשנות: בחודשים ספטמבר-אוקטובר עלו מחירי הדירות ברמה של 0.9% שנחשבת לשיעור גבוה יחסית. ברמה שנתית עלו מחירי הדירות ב-8.7%, גם זה שיעור גבוה.
אמנם הלמ"ס עידכנה את נתוני חודש כאוגוסט-ספטמבר שהופיעו בחודש שעבר והורו על שיעור עלייה חריג של 1.3% באותו חודש, והורידה את העלייה ל-0.9%. אולם היא העלתה את עליות המחירים שנרשמו בחודשים יוני-יולי מ-0.5 ל-0.6% וביולי-אוגוסט מ-0.6 ל-0.7%. בסך הכל עלו מחירי הדירות השלושת החודשים שבין אמצע יוני לאמצע ספטמבר –ב-1.8% ובשיעור שנתי של 8.7%.
בלמ"ס מסבירים את רמת הסטיה הגדולה שהתגלתה במדד מחירי הדירות הקודם בחגי תשרי. "בחודש אוקטובר דווחו כמחצית ממספר העסקות שדווחו בחודשים האחרונים. יצוין כי בתקופה זו התקיימו חגי תשרי עם מספר מועט של ימי עסקים; כמו כן ננקטו עיצומים על ידי מפקחי מיסוי המקרקעין. בבדיקה שנעשתה עולה שהתפלגות הדירות מבחינה גיאוגרפית ומבחינת גודל הדירה דומה להתפלגות הדירות הרגילה", נאמר בסקירת הלמ"ס.
מדד שירותי דיור בבעלות הדיירים, שמגלם את ההשתנות במחירי שכר דירה, רשם ירידה של 0.2% והמשיך את התופעה של השנים האחרונות, לפיה מדדי מחירי הדירות ושכר הדירה אינם תואמים כבעבר.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות