כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

אצבעות שום עסיסיות

אצבעות שום עסיסיות

אצבעות שום עסיסיות



חומרים
לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
30 גרם מלח (2 כפות)
2 וחצי כוסות מים (600 מ"ל)
לשמן-שום ועשבי תיבול:
שמן זית
שום כתוש
פטרוזיליה יבשה
בזיליקום יבש
שמיר טרי קצוץ
שום גבישי, לפיזור
מלח גס, לפיזור


אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק.
מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק ואחיד, כ-5 דקות.

מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס"מ.
חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים שמן זית, שום כתוש ופטרוזיליה ובזיליקום יבשים ושמיר קצוץ ומברישים בנדיבות את הבצק.
מפזרים מעל שום גבישי ומלח גם ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם מלמטה.
מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.

(הבסיס של המתכון מבוסס על מתכון של קרין גורן האלופה עם שידרוגים ותוספות שלי בעיקר בציפוי שמן השום).
אצבעות שום

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}