כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

עוואמס: כדורי סופגניה קטנטנים ומתפצחים בפה

המתכון מגיע מהמטבח הלבנוני ואצלנו בבית הוא מקבל בקלות את תואר התענוג הגדול של חג החנוכה. עוד לא תספיקו להעיף מבט וכבר לא תישאר סופגניה אחת קטנטנה בכלי

עוואמס: כדורי סופגניה קטנטנים ומתפצחים בפה
a

 

מצרכים:

1 תפוח אדמה
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כוס מים פושרים
2 כוסות קמח
שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1 כפית מי ורדים (לא חובה)

אופן הכנת הסירופ:
מבשלים בסיר על להבה בינונית את המים והסוכר עד שכל הסוכר נמס.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים ומרתיחים עוד דקה, מכבים את האש ומצננים היטב.

הכנת הסופגניות:
מבשלים במים את התפוח אדמה, מועכים לפירה ומערבבים עם כף מהמים שבהם התבשל.
שמים במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים, מוסיפים בהדרגה את המים ולבסוף את מחית תפוחי האדמה, מערבלים 8-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים את הקערה על תבנית עם מים רותחים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים (אך לא מרתיחים) בסיר או במחבת עמוקה שמן לטיגון עמוק על אש בינונית.
מכינים קערית עם שמן, טובלים כפית בשמן, יוצרים בעזרתה כדורים קטנטנים מהבצק, בגודל של מסטיק עגול ומניחים בתוך השמן החם.
מטגנים עד שהכדורים מזהיבים מעט.
מוציאים את הכדורים, מניחים על נייר סופג לדקה וטובלים מייד בסירופ הקר.

עוואמס סופגניות טיגון חנוכה מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}