מרק ירקות וקוביות בשר מוגש בלחם עגול.
8 מנות גדולות
על מרק שהוא ארוחה שלימה ומשביעה כבר שמעתם? ובכן מדובר במתכון דרום אמריקני עשיר בירקות ובקוביות בשר ותפוחי אדמה, שמוגש בקערות לחם שמשמחות מאוד גם את הילדים וגם את המבוגרים. את המרק, ללא הלחם, ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר.
המרכיבים:
1 ק"ג נתח כתף, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ, או בשר הודו אדום.
לטיגון: 3 כפות שמן
2 בצלים גדולים, פרוסים לרבעי טבעות
3 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
3 גבעולי סלרי (שורש או אמריקאי), קצוצים
3 שיני שום, קלופות וחצויות לאורך
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות פפריקה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כף תבלין גריל בשר או גריל עוף (לא חובה)
1 כף מלח
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
ניתן להוסיף כוס שעועית משימורים או שעועית לבנה או חומה שהושרתה למשך 24 שעות
8 לחמניות עגולות (לא קלועות)
שמן זית
ההכנה
1. מחממים בסיר גדול ועבה את השמן. מטגנים את קוביות הבשר בחום גבוה כך שייצרבו היטב מכל הצדדים. מוציאים לצלחת נפרדת.
2. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד הזהבה.
3. מוסיפים את הסלרי, ואת יתר הירקות הקצוצים ואת השום, פפריקה, פלפל שחור ויתר התבלינים ומטגנים עוד כדקה.
4. מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים מים עד לגובה של 3/4 מגובה הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מערבבים מדי פעם, למנוע הידבקות מרכיבים לתחתית הסיר. מסירים מהכיריים, ומגישים בצלחת גדולה את המרק עם הירקות וקוביות הבשר והרי לכם ארוחה מושלמת בסיר אחד. ניתן להמיר את קוביות הבשר בגרונות הודו .
מרק בלחמניות
מחממים את התנור ל־180 מעלות.
מכינים לחמניות עגולות (לא קלועות) מסירים מכל כיכר לחם עיגול בקוטר כ־8 ס"מ. מרוקנים את הלחמנייה אך נזהרים מלהגיע לקרום (לחלק הקשה). משמנים מעט את הלחמנייה בעזרת מברשת טבולה בשמן זית. מניחים את הלחמים בתבנית וקולים כ־8 דקות, עד שהם מתקשים מעט.
ניתן להגיש את המרק ללא לחם
8. בינתיים, אם צריך, מחממים מחדש את המרק.
9. מניחים כל לחם על צלחת הגשה, יוצקים לתוכו מהמרק עם הירקות וקוביות הבשר, ונהנים מארוחה מלאה ומזינה!! בתיאבון
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות