כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

לא תאמינו - סופגניות ביתיות

קשה להאמין שהן ביתיות - אם תפעלו לפי ההוראות תקבלו גם אתם את התוצאה היפה הזו ותבטיחו לעצמכם שבחים רבים • שבת שאחרי ר"ח כסליו, מתחילים להריח את הסופגניות בבית

סופגניות ביתיות: כולם שואלים אם פתחתי מאפיה
סופגניות ביתיות: כולם שואלים אם פתחתי מאפיה

 


הן יפות ושמנמנות, מתוקות וטעימות והכי חשוב: מכינים אותן בבית בקלות.

החומרים:

קילו קמח.
2 כפות שמרים.
קורט מלח.
חצי כוס סוכר.
רבע כוס שמן.
2 ביצים.
2.5 כוסות מים פושרים.

 

ההכנה:
לעבד את כל החומרים במיקסר לבצק רך וגמיש.
להתפיח עד שמכפיל, ללוש שוב ביד, לתת שוב מנוחה של חצי שעה.
ליצור עיגולים יפים וסימטריים, להניח על קוביות נייר אפיה ולהתפיח שוב.



לחמם שמן עמוק.
להכניס עם כף שטוחה גדולה כל סופגניה, יחד עם קוביית נייר האפיה לתוך הסיר וכך נשמרת הצורה. עם מלקחיים שולפים את הנייר כמה שניות לאחר מכן.
לטגן משני הצדדים על אש בינונית (טיפ: לשים חתיכת גזר בסיר השמן לא נשרף).


לקרר ולמלא במה שרק רוצים: ריבה/שוקולד/ריבת חלב/ועוד.

מעל אפשר לפזר אבקת סוכר או גנאש, ולקשט.
בהצלחה!


סופגניות חנוכה מאפיה מתכונים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}