"אביקס וארוז"- שעועית על אורז של סבתא
התבשיל נקרא בלאדינו "אביקס וארוז"- שעועית ואורז, ואתם הולכים לשמוח מאד על המתכון הזה
- רחלי רוטשילד
- כ"ט חשון התשע"ז
- 1 תגובות
"אביקס וארוז"
זהו תבשיל יום שישי המסורתי המשפחתי שלי. הריח שעולה מן המטבח כאשר הוא מתבשל לאיטו על הגז מעורר את כל בלוטות הטעם. צריך סבלנות של סבתא אמיתית לבישול השעועית שיוצאת רכה ונימוחה. אך ההמתנה משתלמת בהחלט.
יש להשרות במים כמות של שלוש כוסות שעועית ללילה במקרר.
בסיר:
לטגן שלושה בצלים.
להוסיף 3 שיני שום פרוסות.
להוסיף שני תפוחי אדמה חתוכים לחתיכות בינוניות וגזר אחד חתוך לחתיכות גדולות .
לאחר טיגון קל מוסיפים את השעועית. עוד טיגון קטן.
שלוש כפות רסק עגבניות , מעט מלח, ומעט סוכר, קצת פלפל שחור.
מים, שיכסו הכל.
הבישול מאוד ארוך והשעועית בולעת מים.. אז אם צריך מוסיפים עוד מים במהלך הבישול.
מגישים על אורז לבן. וכמה מלפפונים חמוצים ליד.
בהצלחה. ולבריאות!
יש להשרות במים כמות של שלוש כוסות שעועית ללילה במקרר.
בסיר:
לטגן שלושה בצלים.
להוסיף 3 שיני שום פרוסות.
להוסיף שני תפוחי אדמה חתוכים לחתיכות בינוניות וגזר אחד חתוך לחתיכות גדולות .
לאחר טיגון קל מוסיפים את השעועית. עוד טיגון קטן.
שלוש כפות רסק עגבניות , מעט מלח, ומעט סוכר, קצת פלפל שחור.
מים, שיכסו הכל.
הבישול מאוד ארוך והשעועית בולעת מים.. אז אם צריך מוסיפים עוד מים במהלך הבישול.
מגישים על אורז לבן. וכמה מלפפונים חמוצים ליד.
בהצלחה. ולבריאות!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות