שוב: חיידקים אלימים בחומוס של שופרסל
החברה הודיעה על ליסטריה בחומוס המיוצר עבורה על ידי סלטי שמיר • בחודש אוגוסט הורדו מוצרי שופרסל ושמיר מהמדפים עקב חשש לסלמונלה
- עדי דברת-מזריץ, themarker
- כ"ט חשון התשע"ז
שוב חיידקים אלימים במותג הפרטי של שופרסל המיוצר על ידי סלטי שמיר. שופרסל הודיעה בצהריים כי עודכנה על ידי חברת סלטי שמיר, יצרנית סלטי "שופרסל", כי ישנו חשש לחיידקי ליסטריה בכמה יחידות ששווקו לציבור מהמוצר חומוס שופרסל, 1 ק"ג, קוד מוצר 7296073224600 תאריך תוקף אחרון לשימוש - 5 בינואר 2017.
בשופרסל ביקשו מהציבור לא לצרוך את המוצר ואמרו שעדכנו את משרד הבריאות. עוד נמסר כי לקוחות שרכשו את המוצר יוכלו לקבל החזר בגינו. בשופרסל הדגישו ש"שיווק המוצר בוצע לאחר קבלת אישורי תוצאות מעבדה תקינות כמקובל. ההודעה דנן הגיעה לאור בדיקות מעבדה נוספות שבוצעו במהלך חיי מדף, באופן יזום על ידי הספק, לצורך הגברת בקרת האיכות של המוצר".
ממשרד הבריאות נמסר שחיידק ליסטריה מונוציטוגנס הוא חיידק העלול לגרום מחלה באוכלוסייה בסיכון גבוה כגון בעלי מערכת חיסון מוחלשת, קשישים או לגרום להפלות בנשים הרות. עוד נמסר כי מתוך 2,300 קופסאות, רק 360 יצאו לסניפים ורובן כבר הורדו מהמדפים ונאספו.
זו אינה הפעם הראשונה ששופרסל מודיעה על חיידקים אלימים בסלטים הארוזים שהיא משווקת ומיוצרים על ידי שמיר. בחודש אוגוסט הורדו מהמדפים מוצרים של שמיר ושל שופרסל, המיוצרים על ידי שמיר עקב הימצאות סלמונלה במוצרי חברת טחינת הנסיך.
בסלטי שמיר טענו אז כי טחינת הנסיך לא הודיעה לה על הסלמונלה בחומר הגלם שרכשה ממנה, אבל בניגוד למתחרות שלה שטראוס (אחלה) ואסם (צבר), שבדקו את חומר הגלם שקנו מטחינת הנסיך, וגילו בו ממצאים של סלמונלה - בשמיר לא ביצעו בדיקה עצמאית. בסלטי שמיר הסתפקו, לדבריהם, בבדיקת מעבדה שנשלחה להם על ידי טחינת הנסיך, בדיקה שהעידה לכאורה על כך שהמוצרים תקינים לכאורה. בשופרסל המשיכו לעבוד עם שמיר ואף השיקו עם החברה לאחרונה אריזות חדשות.
מקורב לשופרסל אמר ל-TheMarker ש"בשופרסל רואים את האירוע הזה בחומרה ושוקלים את המשך שיתוף הפעולה עם סלטי שמיר".
בשנים האחרונות פורסם כמה פעמים כי משרד הבריאות מצא בביקורות שביצע חיידקי ליסטריה בחלק מהמוצרים של שמיר ששווקו לחנויות, והציבור התבקש לא לצרוך אותם . בפברואר התפרסם תחקיר התוכנית "סוגרות חשבון" בערוץ 10, שהציג ממצאים קשים בחלק ממוצרי שמיר, בהם חיידק סטרפטוקוקוס צואתי וליסטריה. לאחר הפרסום הודיע השף ישראל אהרוני כי יפסיק להיות הפרזנטור של החברה.
בסוף מאי ערך משרד הבריאות ביקורת במפעל סלטי שמיר באזור התעשייה ברקן, ומצא בו ליקויים תברואתיים. המשרד החליט לא להאריך את רישיון היצרן של שמיר עד לתיקון הליקויים, אך לא סגר את המפעל. בעקבות תיקון הליקויים והגשת תוכניות למשרד הבריאות, חודש הרישיון לסלטי שמיר רק עד סוף 2016 - ולא לתקופה של שנה כמקובל - במקביל לדרישות משרד הבריאות לבצע בדיקות מעבדה קפדניות של כל אצווה מהסחורה המשווקת מהמפעל. ואולם השיא היה ביוני, כשצה"ל החליט להפסיק להגיש לחיילים סלטים של שמיר בעקבות בקרת איכות שביצע למוצרים של החברה - שלא עמדו בה.
מסלטי שמיר נמסר: "בבדיקה שערכנו גילינו כי במשלוח אחד של חומוס 1 ק"ג ששווק לרשת שופרסל בלבד נתגלה חשד לליסטריה. מדובר בבדיקה נוספת מעבר לבדיקות מעבדה הדוקות שערכנו לפני שיגור המוצרים שהראו שהמוצרים תקינים. המשלוח, בן 340 מוצרים, חולק למספר קטן של חנויות מהן מרבית המוצרים כבר נאספו. משנודע לנו החשד הודענו על כך מיידית – הן לרשת שופרסל שמסירה את המוצר מהמדפים והן למשרד הבריאות".קישורים:
''לתת העדפה ברורה לזוגות צעירים בדירות''
המלצות ליצמן: במבה בחוץ, סימון סוכר בפנים
''קידוחים חדשים? קודם תפתחו את מאגרי הגז שמצאתם''
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות