כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

כך תכיני רוגלך קטנים שנחטפים מהר

מומלץ לנשנוש, קליל להכנה ואין לו תחליף - מתכון להכנת רוגלך קטנים

צילום: תהילה סלומוביץ
צילום: תהילה סלומוביץ

 

רוגלך קטנים שנחטפים מהר - מיטל אלימלך

1. בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים:
1/2 קילו קמח
25 גרם שמרים טריים או כף ורבע שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/4 כוס שמן
1 כוס מים פושרים + 2-3 כפות נוספות לפי הצורך.
1 ביצה
גרידת לימון מחצי לימון קטן

2. לשים כשתי דקות ומוסיפים 1/2 כפית מלח. ממשיכים ללוש 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את ניפחו.

3. בינתיים מכינים את המילוי והסירופ.
למילוי מערבבים בקערה:
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
1 כפית קינמון
1/2 כוס שמן או 100 גרם חמאה מומסת.
מערבבים עד שנוצרת מעין משחה.

לסירופ מרתיחים:
1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים. מרתיחים עד שהסוכר נמס.

4. מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של הבצק למלבן ישר ואחיד עד כמה שניתן. מורחים מילוי על 2/3 מהבצק.

מקפלים את ה- 1/3 הריק של הבצק על 1/3 מרוח במילוי ואת ה- 1/3 המרוח הנותר מניחים מעליו. מניחים בצד, מכוסה, להתפחה של 20 דקות. מכינים כך את חצי הבצק הנותר.

5. מרדדים את המלבן דק דק לעובי של 2-3 מ״מ ומשתדלים לשמור על צורת מלבן. בעזרת גלגלת פיצה חוצים אותו לחצי לכל רוחבו לשני מלבנים. כל מלבן חותכים למשולשים ומגלגלים כל משולש לצורת קרואסון, מהבסיס של המשולש כלפי הקודקוד.

מניחים בצד להתפחה נוספת של כ-20 דקות.

6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מברישים את הרוגלך בביצה טרופה מהולה במעט מים. אופים כ-15-18 דקות עד שהרוגלך שחומים ויפים. מברישים את הרוגלך בסירופ מיד בצאתם מהתנור.

המתכון פורסם בקבוצה אמהות מבשלות כשר בפייסבוק

רוגלך מתכון עוגות אפיה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}