כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מתכון למנה עיקרית חורפית: פאי רועים

מתכונים חורפיים שקל להכין זה בדיוק מה שאתם צריכים כדי להנעים לכם את הארוחה הקרובה

מתכון למנה עיקרית חורפית: פאי רועים

 


בחיפושי אחר מתכון שיחמם לנו את הלב בימי החורף הקרים, נזכרתי ב"פאי הרועים" שאליו התוודעתי לראשונה כשהתגוררתי בקליפורניה.

מדובר בפשטידה שעשויה משכבות של בשר טחון מתובל שנח לו בין שכבות של פירה והוא אחד המאכלים האהובים על האמריקאים לימי החורף, יש מי שיקרא לו "שפארד פאי" ויש מי שיקרא לו "פאי רועים" אבל בדבר אחד כולם מסכימים - הוא אחד המאכלים המחממים את הלב והנשמה בימות החורף הקרים.

אצלנו מכינים אותו בימי חול, ולפעמים לשבת - לא תאמינו כמה קל להכין אותו.

החומרים: לתבנית עגולה בינונית

1/2 קילו בשר בקר טרי, טחון- או עוף טחון, או הודו טחון
1 בצל קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות או קטשופ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לפירה תפוחי אדמה:
קילו תפוחי אדמה, מבושלים
שליש כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 ביצים
שליש כוס פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את שיני השום והבצל הקצוץ. מתבלים במעט פלפל ומערבבים, מוסיפים למחבת את הבשר הטחון. מטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו ומפורר לגמרי. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה.

2. מכינים את הפירה: מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או במזלג, עד לקבלת פירה חלק. מטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מוסיפים לתפוחי האדמה את הבצל המטוגן את שליש כוס שמן הזית ו את הביצים. ממליחים ומפלפלים.

3. מרפדים את התבנית בניר אפיה שמים שיכבה מהפירה, מעל שמים את שכבת הבשר, ומכסים שוב בשכבה של פירה , בעזרת מזלג יוצרים על הפירה פסים של שתי וערב ,מטפטפים מעל מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כחצי שעה או עד שהשכבה העליונה של הפאי נראה מוכן..
מגישים לצד סלט ירוק או ירק מעודה

לשבת, כדאי לשדרג אותו ולהכין גם פירה של בטטות, אותו מערבבים עם הפירה הלבן, התוצאה יפה וטעימה. דרך נוספת לשדרוג, היא לפזר מעל השכבה העליונה של הפירה צ'יפס קפוא בצורת שתי וערב, ולהבריש אותו עם קצת שמן זית. הפאי יוצא יפהפה, פריך וטעים במיוחד.

פאי רועים מתכון חורף בישול פאי רועים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}