בטטה, גזר ודלורית - מרק כתום מהביל
מרק, מרק, מרק, זהו שם המשחק • אין כמו מרק שמחמם את הנשמה בימות החורף ובמיוחד כשמדובר במרק כתום, בריא וטעים מאין כמוהו • חמש דקות הכנה
- ריקי שושן
- כ"ו חשון התשע"ז
חומרים:
3 גזרים בגודל בינוני.
2 בטטות.
דלורית בינונית קלופה, או חתיכת דלעת, או 2 קישואים.
בצל.
2 כפות שמן זית.
3 שיני שום קלופות.
כפית מלח או כף אבקת מרק בטעם בצל.
כף מחוקה סוכר.
1/2 כפית כורכום או 1/2 כפית אגוז מוסקט - לא חובה.
אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות ופורסים אותם לפרוסות גדולות ורחבות.
חותכים את הבצל לקוביות גדולות, ומאדים בסיר עמוק שמיועד למרק,עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את שיני השום הקלופות, מאדים דקה נוספת.
מוסיפים את הירקות ומכסים אותם במים - מבשלים עד לריכוך מלא של הבטטה והגזר כ-30 דקות.
כשהמים מתחילים לרתוח מוסיפים את התבלינים.
מוציאים את הירקות מהסיר ומצננים.
לאחר צינון טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ומוסיפים את מי הבישול שבהם בושלו הירקות, עד שמקבלים מרקם חלק.
טועמים ומתקנים תיבול. אם התערובת יצאה מדי סמיכה, דללו במים רותחים ותנו למרק רתיחה נוספת.
מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים במרכז הצלחת פטרוזיליה קצוצה או קרוטונים.
אין סיכוי שישאר לכם מהמרק הטעים הזה, אבל אם בכ"ז נשאר לכם, המרק מעולה בהקפאה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות