ביקשו שווארמה? קיבלו
שווארמה בלאפה בהכנה ביתית, מי רוצה? • המתכון המעולה פורסם בקבוצת הפייסבוק המצליחה אמהות מבשלות כשר>> תהנו גם אתם
- מירי סרור, אמהות מבשלות כשר
- ט"ו חשון התשע"ז
- 1 תגובות
המתכון מתחלק לשני חלקים: הלאפה והשווארמה. תהנו.
מתכון לפיתה עיראקית - לאפה
חומרים:
קמח לבן - 4 כוסות.
שמרים יבשים - כף.
דבש -כפית גדושה.
שמן זית - 3 כפות.
מי סודה - 1/2 כוס.
מים - כוס.
מלח - 1/2 כף שטוחה.
אופן ההכנה:
1. לשים את כל המצרכים לבצק רך ומתפיחים כשעה (את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף).
2. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים ומתפיחים כרבע שעה.
3. מרדדים (או משטחים) כל כדור לעלה דק. מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב. בעזרת אגרופי הידיים ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
4. מחממים על הגז מחבת יציקה בקוטר 28 ס"מ (רצוי עם ציפוי טפלון/קרמי) ומניחים את הבצק. לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב משאירים למשך אותו זמן וזה מוכן.
5. לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת עוטפים במגבת (בכדי לשמור על רכות הבצק).
6. הרי לכם לאפה ביתית מושלמת - בתיאבון.
בזכות השימוש במי סודה הבצק יוצא יותר אוורירי. יוצאות יופי של לאפות רכות וטעימות.
שווארמה
500 גרם בשר (אני מבקשת מהקצב נתח לשווארמה אפשר גם עם פרגית או ירך עוף) חתוכים לרצועות דקיקות.
30 גרם שומן טלה, קצוץ (אפשר יותר).
כפית שמן רגיל.
כפית וחצי של תבלינים: כמון, בהרט, קארי.
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.
אופן הכנה:
1. מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת.
2. מוסיפים את שומן הטלה ומחכים עד שהוא נמס, ולאחר מכן מוסיפים את התבלינים ורצועות הבשר.
3. מסדרים הכל באחידות על שטח המחבת, לא בערימה. לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות, כדי שהבשר יקבל צבע כמו בשווארמה קנויה.
4. אם במהלך הטיגון מפסיקים לשמוע רעש של טיגון ומתחילים להצטבר נוזלים בתחתית, מסירים את הבשר מהמחבת ונותנים לכל הנוזלים להתאדות, ורק אז מחזירים אותו פנימה.
5. מערבבים היטב וממשיכים לבשל, עד שהבשר מבושל עד הסוף.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות