כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

שלושה "מתכוני נחמה" שאתן מוכרחות להכיר • לגזור ולשמור

מתלבטות בין דיאטה לרצון לאכול עוד? הנה שלושה מתכונים קלילים וטעימים, שיפתרו לכן את ההתלבטות הזו לפחות עד הפעם הבאה

שלושה "מתכוני נחמה" שאתן מוכרחות להכיר • לגזור ולשמור

אני חושבת שאפשר לסכם את חיינו כבוגרים בשני משפטים רוטיניים חוזרים על עצמם, שנכתוב על הקיר: אנחנו רוצים לאכול. אנחנו רוצים לעשות דיאטה. אנחנו רוצים לאכול. אנחנו רוצים לעשות דיאטה. אנחנו רוצים לאכול..

בייחוד עכשיו, כשהחורף מתקרב בצעדים מדודים, ובערבים לפעמים כל כך קריר וחשוך ומדכא, שקשה להתגבר ואנחנו מחפשים נחמה בדבר הזמין הזה שנקרא אוכל.

מאכלים מנחמים עתירי קלוריות בדרך כלל, ומסתבר שבזה כוחם לגרום לנו להרגיש טוב- אותו מגע קטן עם בלוטות הטעם שלנו.

אבל אחר כך אנחנו מתחרטים.

מה עושים עם הקונפליקט הזה?

להלן פתרון מעולה. מאכלים שהם גם בריאותיים וגם לא משמינים. והכי חשוב... מנחמים.
מלפפון חמוץ מצופה מדהים

נכון שזה נשמע הזוי, אבל לבעיות הזויות כמו הקונפליקט הנ"ל צריך פתרונות הזויים הולמים. החטיף המושלם הזה נראה כמו מאכל מטוגן מעורר תיאבון, ואף אחד לא יאמין כשתספרו לו מה מסתתר בתוכו!

מלפפון חמוץ מצופה אפוי
מצרכים:

• 5 מלפפונים חמוצים, חתוכים לחתיכות בעובי 6.5 מ"מ (מומלץ שלא להשתמש במלפפון חמוץ חתוך מראש, שכן החתיכות אינן עבות מספיק)
• ½ כוס + 1 כף קורנפלור
• 1 ביצה
• ½ כוס רוויון
• 1 כפית חרדל דיז'ון
• ½ כוס פירורי לחם פנקו
• 2 כפות קמח תירס
• ½ כפית מלח שום
• ¼ כפית כמון
• 3 כפות שמן זית


לרוטב ראנץ':

• 170 גרם יוגורט יווני
• 2 כפות שמנת חמוצה
• 1 כף חומץ סיידר תפוחים
• ½ כפית מלח גס
• ¼ כפית פלפל שחור
• קמצון פלפל קאיין
• ½ כפית שמיר
• ½ כפית פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.

2. הכניסו למעבד מזון את פירורי הלחם, קמח התירס, כף אחת של קורנפלור, מלח שום וכמון. הפעילו בפולסים קצרים עד שפירורי הלחם הופכים לקטנים יותר.

3. מלאו קערה אחת בחצי כוס קורנפלור, קערה אחרת בתערובת של ריוויון, ביצה וחרדל דיז'ון, וקערה אחרונה שתכיל את פירורי הלחם והתבלינים שנותרו.

4. הניחו את הקערות אחת לצד השנייה וטבלו את חתיכות המלפפונים החמוצים בתוכן לפי הסדר הבא: קודם בקערת הקורנפלור (ודאו שהמלפפון החמוץ מכוסה מכל צדיו), לאחר מכן בתערובת הריוויון ולבסוף בתערובת פירורי הלחם. הניחו את חתיכות המלפפון החמוץ בצד עד שתסיימו לעשות זאת עם כולן.

5. צפו תבנית אפייה בנייר אפייה, הזליפו עליו כף שמן זית והניחו עליו את חתיכות המלפפון החמוץ שהכנתם. לאחר מכן הזליפו מעל למלפפונים החמוצים עוד כף אחת של שמן זית.

6. אפו במשך 8 דקות, הפכו את המלפפונים החמוצים, הזליפו עליהם את כף שמן הזית הנותרת ואפו במשך 8 דקות נוספות, עד שהם מזהיבים.

7. בזמן שאתם אופים את המלפפונים החמוצים, השתמשו במעבד מזון כדי לשלב את כל הרכיבים הנותרים ליצירת רוטב הראנץ'. שמרו אותו למקרר לפני השימוש.

פיצה כרובית
במקום כל הקמח הלבן ההוא!....

מצרכים:

• 1 ראש כרובית נקי מחרקים
• 1 ביצה
• 1 כוס תערובת גבינות איטלקיות (מוצרלה, צהובה וכו) מגוררות
• 2 כפות רוטב פסטו
• 1 כפית אורגנו
• ½ כפית מלח שום
• ½ כפית פלפל שחור
• קמצוץ פפריקה
• 1 כוס רוטב לפיצה

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.

2. הסירו את ראש הכרובית מהגזע והעלים, וחתכו אותו לחצי.

3. שטפו וייבשו את הכרובית והעבירו אותה למעבד מזון. הפעילו את מעבד המזון בפולסים עד שמתקבלים חתיכות בגודל של גרגרי אורז (אם אין לכם מעבד מזון תוכלו להשתמש בפומפייה).

4. הניחו את פרחי הכרובית הקצוצים בקערה עמידה למיקרוגל, והכניסו אותם לחימום בתוכו במשך ארבע דקות. לאחר מכן תנו להם להתקרר, שפכו אותם על גבי מגבת מטבח רגילה ומעכו אותם כדי להוציא מהם כמה שיותר לחות.

5. קחו קערה והוסיפו לה את פרחי הכרובית, ביצה, ½ כוס מתערובת הגבינות, פסטו ותבלינים. ערבבו את הכל יחדיו וצרו כדור עם הידיים.

6. רדדו את הכדור לצורת פיצה שטוחה והניחו את ה"בצק" שיצרתם על אבן אפייה שמצופה בנייר אפייה (אם אין לכם אבן אפייה, תוכלו להשתמש במגש אפייה רגיל, אולם יתכן שהפיצה תהיה בתנור לפרק זמן ארוך יותר).

7. אפו את הפיצה במשך 20 דקות, או עד שהתחתית והקצוות הופכים לפריכים.

8. הוציאו את הפיצה מהתנור, צפו אותה ברוטב הפיצה, חצי כוס נוספת של תערובת גבינות ותוספות אחרות לבחירתכם. הכניסו אותה שוב לתנור ואפו עד שהגבינות נמסות והקצוות שלה משחימות, כ-10 דקות.

העבירו את המחבת לתנור ואפו במשך 15 דקות.

עוגיות שוקולד צ'יפס - חומוס
לא להיבהל. התוצאה טעימה להפליא!

העוגיות האלה מכילות כמות רבה של סיבים וחלבונים, וכל מי שרגיש לגלוטן יכול ליהנות מהן ללא חשש.

מצרכים:

• תרסיס שמן
• 425 גרם גרגירי חומוס (מפחית שימורים, או שהושרו במים למשך 24 שעות)
• ½ כוס חמאת שקדים או חמאת בוטנים
• ⅓ כוס סירופ מייפל או נקטר אגבה או דבש
• 2 כפיות תמצית וניל
• 1 ביצה (לא חובה, אולם זה מספק לעוגיות מרקם טוב יותר)
• ½ כפית מלח
• ¼ כפית אבקת אפייה
• ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
• ⅓ כוס + 2 כפות שוקולד צ'יפס
• מלח ים לפיזור מעל העוגיות

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-175 מעלות ורססו תבנית אפייה נון סטיק עמוקה בספריי השמן.

2. הכניסו את כל המרכיבים פרט לשוקולד צ'יפס למעבד מזון והפעילו אותו עד שתתקבל עיסה חלקה.

3. קפלו שליש כוס שוקולד צ'יפס לתוך העיסה.

4. מרחו את העיסה באופן שווה בעזרת מרית בתוך תבנית האפייה, ופזרו מעל 2 כפות שוקולד צ
צ'יפס. העיסה עשויה להידבק למרית, לכן מומלץ לרסס גם אותה בשמן לפני שתעשו זאת.

5. אפו במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם שתדחפו לתוך העוגיות יצא יבש ומעט חום. יתכן שהעיסה תיראה כאילו היא לא מוכנה במלואה, אך אל תמשיכו את האפייה כדי שלא יצאו לכם עוגיות יבשות מדי.

6. תנו לתבנית להתקרר במשך 20 דקות, פזרו מעליה מעט מלח ים וחתכו לקוביות.
עוגיות שוקולד צ'יפס - חומוס פיצה כרובית מלפפון חמוץ מצופה אפוי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}