הסוד של סבתא לקישקע המושלם בצ'ולנט ובחמין
ריקי שושן חיפשה הרבה זמן את המתכון הכי קרוב לטעם של פעם והיא מצאה • קישקע ביתי היישר לסיר החמין של שבת • שבת שלום
כמה מתכונים לקישקע בחמין - צ'ולנט, כמו שסבתות מכינות, כבר ניסית ו"זה לא יצא אותו דבר כמו של סבתא"?
אז זהו, גם אני ניסיתי הרבה מתכונים של קישקע, עד שהגעתי למתכון האולטימטיבי האורגינאלי של הסבתות, ולא תאמינו כמה זה קל. אז הכינו את המצרכים ותתכוננו למחמאות!
מצרכים:
2 כוסות קמח (רגיל, או כוסמין, או חצי קמח מלא וחצי קמח רגיל).
בצל גדול.
כפית מלח.
כפית פפריקה.
כפית כורכום.
כפית פלפל שחור.
1/2 כוס שמן או 1/2 חבילה מרגרינה.
אופן ההכנה:
הכיני קערה עמוקה , הכניסי את הקמח, גרדי במגרדת עבה את הבצל (לשדרוג ניתן לאדות את הבצל. אני לא מאדה וזה יוצא מדהים). גרדי באותה מגרדת את המרגרינה או המיסי אותה במיקרוגל.
הכניסי את יתר החומרים ולושי. הבצק יוצא קשה כמו בצק פריך.
צרי כדורים בגודל הרצוי לך והכניסי לתוך סיר החמין הרותח.
יש מתכונים שמציעים להכין גליל (נקניק) ולהכניס את הגליל בשקית ניילון (מרשרשת) לתוך החמין, אל תתפתו, השקית המרשרשת מפרישה לתוך התבשיל חומרים לא בריאים. מציעה לכם להכין מראש כמות כפולה, כי זה יוצא טעים טעים.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות