י"ז כסלו התשפ"ה
18.12.2024

החבל מתהדק • בג"ץ למדינה: תשובה על מתווה הכותל תוך 3 שבועות

כאב הראש של הנציגים החרדים וראש הממשלה • לאחר הגשת עתירה מתוקנת בידי התנועות הרפורמיות, שופטי בג"צ הודיעו למדינה כי עליה להשיב לעתירה שהוגשה תוך 3 שבועות ולהסביר מדוע מתווה הכותל אינו מיושם • הפרטים בפרסום ראשון

מתפללים חרדים מול פרובוקטורים רפורמים (הדס פרוש, פלאש 90)
מתפללים חרדים מול פרובוקטורים רפורמים (הדס פרוש, פלאש 90)

לאחר שלבקשת בג"צ הרפורמים הגישו עתירה מתוקנת המתייחסת בעיקר לאי יישום מתווה הכותל שאושר על ידי הממשלה, הודיעו היום שופטי בג"צ כי על המדינה והקרן למורשת הכותל להשיב בתוך שלושה שבועות, עד ט"ז חשוון - 17/11, לעתירה.

בנוסף הודיע בג"צ כי "לאחר קבלת התגובה תיקבע העתירה לדיון בפנינו בהקדם ובאותו מועד תישמע בפנינו גם העתירה שבבג"ץ של עמותת ליבה יהודית".

כאמור, הדיון האחרון בנושא מתווה הכותל התקיים לפני כשלושה שבועות בפני נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור, אליקים רובינשטיין וחנן מלצר, לאחר שבדיון שהתקיים קודם לכן הורו השופטים לעותרים לתקן את עתירתם.

העותרים בעתירה הזו הם התנועה ליהדות מתקדמת בישראל, התנועה המסורתית, נשות הכותל, חדו"ש וישראל חופשי, שעתרו נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, רב הכותל והמקומות הקדושים הרב שמואל רבינוביץ, השר לשירותי דת, שרת המשפטים, הרבנות הראשית לישראל והקרן למרשת הכותל.

בעתירה המתוקנת דרשו הרפורמים לאפשר תפילה שוויונית ברחבת הכותל. לדבריהם, על מתווה הכותל להיות מיושם בפועל, ובמידה ולא – להקצות רחבה שלישית בתוך רחבת הכותל הקיימת, לפעילות הרפורמים ו'נשות הכותל'.

כאמור, העתירה עצמה עוסקת במתווה הכותל שאושר על ידי הממשלה בתחילת השנה ולטענת העותרים - לא מיושם בפועל בגלל לחצים המופעלים מצד המפלגות החרדיות. בסיס העתירה הוגש לפני שלוש שנים ב-2013, אך בעקבות המתווה שגובש על ידי הממשלה – היא נדחתה ועלתה שוב לסדר היום ולדיונים בבג"צ.

כפי שדווח ב'בחדרי חרדים', בדיון שהתקיים לפני כחודש וחצי, השמיעו השופטים ביקורת על הממשלה על כך שמתווה הכותל לא מיושם. נשיאת בית המשפט העליון נאור, אמרה כי "הדברים נסחבים עד בלי קץ", בנוסף קבעה כי "הבעיה האמתית היא, מה קורה בכותל המערבי? פה הדברים נסחבים עד בלי קץ ועד בלי גבול. אני תחת הרושם כי במקרה זה מצפים מאיתנו להוציא את הערמונים מהאש. זה למעשה תפקידה של הממשלה. זה דבר שצריך לעלות לדרג המתאים כי מדובר בכותל המערבי. דברים לא זזים".

השופט רובינשטיין הוסיף גם הוא - "מה קורה בפועל? בינואר ניתנה החלטת הממשלה. לאחר מכן היו מחלוקות אחרות ואחרי זה היתה ישיבה אצל ראש הממשלה בסוף יוני. בהקשר של התקנות הללו, האם יש איזה שהוא סיכוי בעולם ששר הדתות יחתום על התקנות הללו או שצריך לעשות צעד כדי שאחר יחתום עליהן?

רובינשטיין התייחס ל'קרן למורשת הכותל' ולרב הכותל הרב שמואל רבינוביץ ואמר כי "זה מעגל שוטה. כי הממונה זה הרב והרב יש לו השקפה א' וכבודו במקומו מונח, אך השאלה היא, מה עושים לגבי כל שאר הציבור שלא מחזיק בהשקפה זו". בהמשך אמר כי "מי שלא רוצה פלורליזם יצא לרחבה הצפונית ומי שכן, יצא לרחבה הדרומית, אנו עם יהודי".
בג''צ הכותל המערבי מתווה הכותל עתירה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}