ד' חשון התשפ"ה
05.11.2024

מכינים קרעפלאך למפסקת? שלב אחר שלב

מנהג אשכנזי, חסידי, לאכל בערב יום כיפור קרעפלאך - כיסוני בצק ממולאים בבשר. את הקרעפלאך נוהגים לאכול בשלושה ימים: בערב יום הכיפורים, בהושענא רבה ובפורים. השנה אנו מביאים לכם את המתכון כדי שגם אתם תוכלו להכין אותו בעצמכם בקלי קלות • אז איך מכינים קרפלאך? צפו במתכון שלב אחר שלב

מכינים קרעפלאך למפסקת? שלב אחר שלב

מנהג אשכנזי/חסידי לאכל בערב יום כיפור קרעפלאך - כיסוני בצק ממולאים בבשר. את הקרעפלאך נוהגים לאכול בשלושה ימים: בערב יום הכיפורים, בהושענא רבה ובפורים.

מובא בספר טעמי המנהגים שהטעם לאכילת קרעפלאך בימים אלו הוא מאחר וכל הימים הללו הם מקצת יו"ט, שמרבים בהם באכילה, אך מותרים במלאכה. לפיכך אוכלים בהם מאכל שיש בו בשר (אין שמחה אלא בבשר - פסחים קט) אבל הבשר מכוסה בבצק, כשם שהיו"ט בימים אלה מכוסה.

השנה אנו מביאים לכם את המתכון כדי שגם אתם תוכלו להכין אותו בעצמכם בקלי קלות.

אז איך מכינים קרפלאך? צפו במתכון שלב אחר שלב

בצק:

2 כוסות קמח
3/4 כוס מים חמים
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן

למילוי:

1/2 ק"ג בשר עם מעט שומן
2 בצלים קצוצים
2 ביצים
100 גרם כבד עוף
פלפל שחור ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים עד ליצירת עיסה אחידה.
2. מכינים את המילוי: מטגנים את הבשר, הכבד והבצל הקצוץ יחד עד להשחמה.
3. טוחנים את הכבד והבצל במטחנת בשר, מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים, הפלפל שחור והמלח ומערבבים שוב. ניתן לוותר על הכבד והבשר בקר, ולהשתמש בבשר עוף מבושל מעורב בבצל מטוגן .
4. מרדדים את הבצק ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. ממלאים את העיגולים במילוי וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק.
5. מבשלים כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.
את הקרפעלך המוכנים ניתן לטגן במחבת בשמן עמוק או להוסיף ללא טיגון למרק עוף.
קרעפלאך מתכון לערב יום כיפור

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}