מאפינס תפוזים יפה וטעים
הוא נראה טוב, הוא טעים ואפילו קל להכנה: מאפינס תפוזים איכותי • המתכון המשובח פורסם בקבוצת הפייסבוק המצליחה אמהות מבשלות כשר>> תהנו גם אתם
- בת אל קבלה, אמהות מבשלות כשר
- ט"ו אלול התשע"ו
החומרים:
4 ביצים.
1 כוס מיץ תפוזים.
גרידת תפוז מתפוז אחד גדול.
1/2 כוס שמן.
1 כפית תמצית וניל איכותית.
2 כוסות קמח.
1 שקית אבקת אפייה.
1/2 1 כוסות סוכר.
לסירופ המתוק (לא חובה):
גרידת תפוז מתפוז 1 גדול.
1 כוס סוכר.
1 כוס מים רותחים.
שלבי הכנת המתכון:
מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד אשר נוצרת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
מוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים, השמן ותמצית הווניל - ומערבבים עד שהחומרים נטמעים בתערובת. מנפים את הקמח אל תוך הקערה ביחד עם אבקת האפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.
מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ משומנת קלות, או 2 תבניות אינגליש קייק ואופים כ-40-45 דקות בחום של 180 מעלות - עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. חשוב לבדוק את העוגה לקראת הסוף כי כל תנור הוא שונה.
מכינים את הסירופ המתוק: מביאים לרתיחה את המים יחד עם הסוכר ובינתיים בעזרת זסטר יוצרים רצועות דקיקות של קליפות תפוז. מוסיפים את קליפות התפוז אל תוך הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהקליפות הופכות להיות שקופות חלקית והסירופ הופך לסמיך מאוד (כמעט כמו דבש).
מכבים את האש ויוצקים על העוגה מעט מהסירופ (לא חובה, רק למי שאוהב עוגות מעט רטובות).
מקשטים עם קליפות התפוז המסוכרות ומגישים.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות