מעמול תמרים מעולה - מתכון
אם אתם חובבי תמרים - המתכון הזה במיוחד בשבילכם • ברור מאוד שלב אחרי שלב, לא מסובך להכנה ונראה גם טעים במיוחד
- חמדה פרג', אמהות מבשלות כשר
- ג' אלול התשע"ו
לבצק:
2 כוסות קמח מנופה.
1 שקית אבקת אפייה.
1/4 כוס מים חמים.
100 גרם חמאה, מחמאה או מרגרינה.
1/4 כוס שמן.
1/4 כפית תמצית וניל משובחת או מספר טיפות מי ורדים.
למלית:
150 גרם תמרים מעוכים.
2 כפיות שמן קנולה.
לבזיקה:
1/2 כוס אבקת סוכר.
לבצק – מניחים בקערה רחבה את הקמח, מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. בקערה נפרדת שמים את החמאה או המחמאה, מוסיפים את המים החמים ומערבבים עד להמסת החמאה או המחמאה.
מוסיפים את השמן, מי הורדים ואו הווניל ומערבבים היטב. צרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את תערובת החמאה או המחמאה, לשים עד שמתקבל בצק רך. יש להימנע מלישת יתר.
למלית – מניחים את התמרים המעוכים בקערה ומוסיפים את השמן, מערבבים בכף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל-22 חתיכות ומגלגלים כל אחת לכדור. צרים גומה במרכז כל כדור בעזרת אצבע, וממלאים בכפית מהמלית המוכנה. סוגרים את הגומה על ידי משיכת קצוות הבצק ומגלגלים לכדור.
משטחים מעט את העוגיות בכף היד (כקציצה). בעזרת המלקחיים הקטנות מעטרים את העוגייה בצביטות קלות סביב העוגיות. נוצרים שקעים קטנים ומאורכים שבעזרתם נצמדת אבקת הסוכר אל העוגיות.
מסדרים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ברווחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-25-30 דקות. מוציאים מהתנור וזורים מיד מחצית מכמות אבקת הסוכר. מקררים, וזורים על העוגיות אבקת סוכר בשנית.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות