קציצות הודו קיפודיות בעלי סלק ולימון
תבשיל הודו ואורז בסמטי ברוטב עלי סלק ולימון ועוד הרבה מאוד תבלינים מעניינים וטעימים • אם לשפוט לפי המראה - בסיר לא תישאר אפילו קציצה אחת • לשובע
- רבקי קליין, אמהות מבשלות כשר
- ב' אלול התשע"ו
מנה עשירה וטעימה.
בקערה לשים קילו הודו טחון.
במעבד מזון:
1 בצל גדול.
4 גזרים.
2 שיני שום.
2 ביצים.
3 כפיות(חד"פ)מלח.
שאטה(לבחירה).
2 כפיות פפריקה.
כפית מלאה תבלין כוסברה טחונה.
צרור מכובד של כוסברה.
עלים של סלרי.
לטחון הכל ולהוסיף לקערה של הבשר.להוסיף כוס אורז בסמטי שטוף ולערבב היטב.
הרוטב-בסיר רחב ונמוך:
לשטוף היטב 3 חבילות סלק עלים.
לטגן בצל גדול חתוך לקוביות.להוסיף פלפל ירוק חריף פרוס דק דק.לפרוס את עלי הסלק בסכין חדה ולהוסיף לסיר.
לאדות כחמש דקות ולערבב מידי פעם (הם מתכווצים והרבה) מוסיפים 3 כוסות מים, סוחטים פנימה 3 לימונים, מוסיפים 3 שיני שום פרוסות, מתבלים במלח, פפריקה, כפית שטוחה תבלין כוסברה טחונה.
מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה.
מכדררים עיגולים לא גדולים מעיסת הבשר(בידים רטובות) מסדרים יפה. מרתיחים ומקטינים להבה, מכסים במכסה ומבשלים בערך 45 דקות.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות