כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

אוכל של יום שישי - מתכון

זה נראה כמו התחלה של סלט תפוחי אדמה ואז יש טוויסט מעניין של טיגון ואפייה והנה פשטידה מצוינת וקלילה שמתאימה לארוחת יום שישי

אוכל של יום שישי - מתכון

 

החומרים:

5 תפו"א בינוניים.
2 גזרים.
צרור כוסברה.
5 ביצים.
אבקת אפיה.
תבלינים: אבקת מרק עוף, מלח, מעט כורכום.
קצת יותר מרבע כוס שמן לטיגון.

ההכנה:

להרתיח את תפוחי האדמה והגזר עד לריכוך.
כשעדיין חם, לחתוך את הגזר לקוביות ולרסק את תפוחי האדמה,
להוסיף צרור כוסברה קצוצה, ולתבל במרק עוף, מלח, מעט כורכום,
לשבור לתוך הקערה חמש ביצים שלמות ואבקת אפיה ולערבב היטב.
לחמם סיר רחב ולא גבוה עם קצת יותר מרבע כוס שמן, אבל שלא יהיה ממש רותח.
לשפוך את הבלילה וליישר, לתת 10 דקות טיגון על אש נמוכה ולהשגיח.
להעביר לתנור על חום של 200 מעלות עד שמשחים מעם מלמעלה.
מוציאים ומנערים קצת מהצדדים, ואז הופכים על צלחת.

לא להילחץ אם לא הולך בפעם הראשונה.
בהצלחה!

אמהות מבשלות כשר אוכל של יום שישי פשטידה מתכונים שבת קודש

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}