הצדדים התחלקו בדירה - או במה שנשאר ממנה
פסק דין בנתניה חייב בני זוג לחלק ביניהם את הדירה, אלא שהבעל מכר אותה לבדו ואז הפתיע בטענות צודקות • הסיפור המלא
- אלי שלזינגר
- כ"ה אב התשע"ו
- 3 תגובות
בתי הדין הרבניים נדרשים שוב ושוב לעסוק בנושאים כלכליים במסגרת חלוקת רכוש והסכמי גירושין. חברי בית הדין הרבני האזורי בנתניה הדיינים הרב מיכאל עמוס, הרב שניאור פרדס והרב חיים וידאל, פרסמו פסק הלכה המשתרע על פני עשרות עמודים בענייני חלוקת דירה וחלוקת רכב שהסתבכו.
לפני כשנה החליט בית הדין הרבני בנתניה לאשר הסכם גירושין בין שני בני זוג וליתן לו תוקף של פסק דין. בהסכם נאמר בין השאר כי "דירת הצדדים תחולק בין הצדדים בחלקים שווים. מחצית מהזכויות בנכס ירשמו על שם האישה בלשכת רישום המקרקעין, וזאת לאחר סילוק כל החובות והמיסים שהצדדים ישאו בהם בחלקים שווים. הרכב יימכר בשוק החופשי ותמורתו תחולק".
כעבור מספר חודשים פנתה האישה לבית הדין הרבני והודיעה כי בניגוד להסכם, הגרוש מכר את הדירה שהיתה על שמו בלבד ללא ידיעתה. היא הגישה בקשה דחופה לצו עיקול בהול בשל מכירת הדירה ללא ידיעתה ולקיחת הכסף לכיסו של המשיב. בו ביום ניתן צו עיקול על ידי בית הדין וצו ללשכת הרישום למקרקעין בנתניה להורות על רישום הערת אזהרה לטובת המבקשת על הנכס. בנוסף הורה בית הדין ללשכת הטאבו שלא לעשות שום פעולה או דיספוזיציה בנכס הנ"ל.
הבעל מצדו הגיש בקשה נוספת לבית הדין וביקש לבטל את צו העיקול על הדירה ולשחררה לקונה שרכש ממנו את הבית. לדבריו, הוא פעל לפי ההסכם ותנאיו - בהסכם נאמר כי הצדדים יתחלקו בזכויות הנכס לאחר סילוק כל החובות והמיסים שהצדדים ישאו בהם בחלקים שווים. הבעל צירף אסמכתאות וכן חוות דעת של רואה חשבון ובהם פירוט מדוייק של החובות לבנקים, להוצאה לפועל, לארנונה, לחברות החשמל והמים, שכר טרחת עורך דין, שכר טרחת המתווך, דמי מס שבח, חובות לביטול הלאומי וכו'. לאחר סילוק כל החובות נשארו לטענתו סכום של 37,100 שקלים בלבד והוא מוכן להשיב את מחציתם לגרושתו כפי שהתחייב בהסכם.
הדיינים בדקו בקפדנות כל פרט בכיסוי החובות וההוצאות הן באופן מהותי והן מההיבט ההלכתי, ובעיקר סביב השאלה האם ניתן לשותף לפרוע חובות של שותפו שלא מדעתו. בסופו של דבר החליטו הדיינים הרב מיכאל עמוס, הרב שניאור פרדס והרב חיים וידאל כי "תביעת האישה נדחית, צו העיקול על הדירה יוסר והצדדים יתחלקו שווה בשווה בסך 37,100 שקלים שנשארו לאחר פרעון החובות ממכירת הדירה".
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות