שמרים במילוי ריבת משמש, קוקוס, חמוציות ופיסטוקים
רוצים להכין חלות? פתאום מתחשק לפרגן גם עוגות? אפשר לגוון עם אותו בצק • נעמי ברוכים הכינה השבוע מהבצק של החלות, עוגת שמרים במילוי משגע של ריבת משמש, קוקוס, חמוציות ופיסטוקים • במה אתם הייתם ממלאים?
- נעמי ברוכים, אמהות מבשלות כשר
- ב' תמוז התשע"ו
המתכון הבא מתוך קבוצת הפייסבוק הפופולארית אמהות מבשלות כשר>>
בצק לחלה ולעוגות שמרים למיניהן.
חומרים:
שתי כוסות מים חמים.
שתי שמרים 14 גרם.
כוס סוכר פלוס כפית.
כפית מלח.
שתי ביצים טרופות.
חצי כוס שמן.
שבע כוסות קמח.
אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים את המים ומוסיפים שמרים וכפית סוכר. מחכים עד שנעשה קצף מעל - בערך רבע שעה.
לזה להוסיף כוס סוכר ולערבב עד שהסוכר נבלע. להוסיף כף מלח ולערבב שוב.
עכשיו להוסיף חצי מכמות הקמח - שזה שלוש כוסות, ולערבב היטב. לקחת את הביצים ולערבב היטב. לאחר מכן את השמן לערבב היטב ובסוף את שארית הקמח. ללוש לבצק חלק וקצת דביק - לא יבש. להעביר לקערה משומנת, לכסות עם מגבת חמה ולהניח במקום חמים לשעה. אחרי שעה לתת בוקס כדי שכל האוויר יצא ולהפוך ולהתפיח לעוד כשעה. להכין את החלות, להשאיר להתפחה להבריש בביצה וסומסום - להכניס לתנור שחומם מראש עד שמזהיב.
לעוגות השמרים אני מברישה סירופ סוכר ברגע שזה יוצא מהתנור וגם כמובן מברישה ביצה לפני האפייה. בקשר לצורה: מכינים רולדה, חותכים לאורך, מגלגלים כמו בורג ויוצרים עגול ואופים בתבנית עגולה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות