כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

קיץ עם ריבה - מתכון משגע לריבת שזיפים ואפרסקים

השזיפים שמלאים בפקטין נותנים את הצבע הסגול עמוק והאפרסקים מוסיפים ניחוח טרופי מעט • בריבות, צריך ללכת עם הרבה אינטואיציה "ולהרגיש" את הריבה מבחינת סמיכות ומתיקות • מתכון קיצי משגע

קיץ עם ריבה - מתכון משגע לריבת שזיפים ואפרסקים
דודי אסטרייכר

 

ריבת שזיפים ואפרסקים - מבחינתי ריבה הכי קיצית שיש. השזיפים שמלאים בפקטין (חומר מקריש) הם הרוב, ונותנים את הצבע הסגול עמוק. האפרסקים מוסיפים ניחוח טרופי מעט.

בכלל, בריבות, צריך ללכת עם הרבה אינטואיציה "ולהרגיש" את הריבה מבחינת סמיכות ומתיקות. הכל תלוי בטעם אישי ובבשלות הפירות.

אני אוהב את הריבות פחות מתוקות מרוב המתכונים, כך שאם אתם אוהבים יותר מתוק, אל תהססו להוסיף רבע כוס סוכר למתכון.

רכיבים:
2 ק"ג שזיפים.
חצי ק"ג אפרסקים.
3/4 ק"ג סוכר.
מיץ משני לימונים.
2 כוסות מים.

ההכנה:
חותכים את הפירות לקוביות. שופכים לסיר מים, מיץ לימון ואת הפירות - ומביאים לרתיחה.
מוסיפים סוכר ומערבבים היטב עד רתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם. שימו לב, המרקם יסמיך לאחר הצטננות הריבה.
אפשר ורצוי לאכסן ריבה זו במקרר - לקבלת מרקם סמיך יותר.
ניתן להוסיף עלי נענע מרעננים מיד בכיבוי.

אחסון:

אני לא טורח מדי ומאחסן הכל בקופסאות פלסטיק (אחרי קירור) מקפיא את כולן מלבד קופסה אחת שנשארת בחוץ.
אפשר לעקר צנצנות זכוכית במים רותחים ולסגור כשהריבה חמה.

בהנאה.

 



מתכונים ריבה ריבת שזיפים ואפרסקים דודי אסטרייכר קיץ

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}