וגת גבינה צ’אנקי שוקולד
המתכון המעולה הזה לעוגת גבינה צ'אנקי שוקולד - עלה לקבוצת 'אמהות מבשלות כשר' וזכה להרבה התעניינות. תכלס, עם כזו תמונה של עוגה - אי אפשר להתווכח
- נאווה כרמון
- י"ח סיון התשע"ו
להצטרפות לקבוצת אמהות מבשלות כשר לחצו כאן>>
עוגת גבינה צ’אנקי שוקולד
מצרכים לבסיס:
100 גרם חמאה.
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
קורט מלח.
1/4 כוס (50 גרם) סוכר.
2 ביצים.
1/2 כוס (70 גרם) קמח.
לשכבת הגבינה:
2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת 30% .
כפית תמצית/מחית וניל.
1/3 כוס (65 גרם) סוכר.
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%.
חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל.
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס לקוביות קטנות בגודל 0.5 ס"מ.
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 38%.
אופן ההכנה:
* מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל – 160 מעלות.
* מניחים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים בזהירות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט.
* מוסיפים לקערה מלח וסוכר ומערבבים.
* מוסיפים את הביצים – בכל פעם ביצה אחת, טורפים היטב לאחר כל ביצה.
* מנפים לקערה את הקמח ובעזרת מרית מקפלים אותו לתערובת רק עד להטמעה.
* מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ – 25 דקות ועד שהבסיס יציב.
* מוציאים ומצננים לחלוטין.
* מכינים את מלית הגבינה: משחררים את בסיס השוקולד מתבנית הקפיץ ומניחים בדופן הפנימית של התבנית שקף אפייה. סוגרים את הקפיץ.
* טורפים בקערה את הגבינה עם הוניל והסוכר. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג וניל עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה.
* מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה עד לקבלת בלילה אחידה.
* מוסיפים פנימה את שברי השוקולד ומקפלים היטב לפיזור אחיד.
* יוצקים את מלית הגבינה על בסיס השוקולד ומיישרים את פניה. שומרים בקירור לילה שלם.
* מכינים את הציפוי: לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקפיא לחצי שעה. מוציאים ומשחררים את הקפיץ ואת שקף האפייה.
* שמים בקערית את השוקולד והשמנת המתוקה, מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט ויוצקים על גבי העוגה.
* לפני ההגשה מומלץ לאפשר לעוגה לשבת מעט בטמפרטורת החדר על מנת ששכבת הבראוני תהיה רכה יותר.
* ניתן להכין את העוגה בתבנית בקוטר 24 ס”מ והגובה 5 ס”מ. משנים את כמויות הבסיס: 150 גרם חמאה, 225 גרם שוקולד מריר, קורט מלח, 1/3 כוס+1 כף (75 גרם) סוכר, 3 ביצים, 3/4 כוס (105 גרם) קמח. כמות המלית נשארת זהה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות