החורף בא? הבגדים יבשים...
קר? מתקרר? או-טו-טו מתחילות הצרות עם הכביסה שאינה מתייבשת • בדרך לרכוש מכונת ייבוש? ניר הנדלר עם טיפים: מה להביא בחשבון, במה כדאי להתחשב
החורף מתקרב, מזג האוויר מתקרר. זה הזמן להצטייד במייבש כביסה שיקל על תהליך הייבוש של הבגדים.
רגע לפני שאת ניגשת לרכישת המייבש, קבלי צרור טיפים:
גודל החלל ונגישות קלה:
• כאשר בוחרים מייבש כביסה כדאי להתחשב במידות המקום המיועד לו בבית. חשוב כמובן לבדוק שהוא מתאים לחלל המיועד, אבל לא פחות חשוב שהנגישות להכנסת הכביסה הרטובה והכבדה תהיה נוחה וקלה. חשוב גם לבדוק את רוחב הדלתות והמעברים שמובילים אל המקום בו יעמוד המייבש.
• במדידת המקום המיועד, יש להביא בחשבון גם מרווח אוורור של כמה סנטימטרים בצידי המייבש. המידות הנפוצות למייבש בקיבולת 7-5 ק"ג הן: 60 ס"מ רוחב, 53-60 ס"מ עומק ו- 85 ס"מ גובה.
• יש להתחשב גם בפתיחה נוחה של דלת המייבש, באופן שתתאפשר נגישות גבוהה אליו. רוב המייבשים הינם בעלי פתח קדמי ודגמים בודדים בלבד הינם בעלי פתח עליון. לנוחות מירבית, ניתן לבדוק אפשרות להחלפת כיוון פתיחת הדלת מימין לשמאל.
• כדאי לוודא שפתח המייבש רחב, להכנסת והוצאת כביסה קלה. דלת מרובעת נוחה יותר לצורך זה.
• אלמנט נוסף שיש להתחשב בו, הוא הרגישות לרעש והקרבה של המייבש לחדר השינה. כיום ישנם בשוק מגוון דגמי מייבשי כביסה, המציעים פעולה שקטה במיוחד.
צינור הניקוז:
• שיקול נוסף שמשפיע על בחירת דגם המייבש, הוא שיטת ניקוז הלחות של המייבש.
שיטת הניקוז המקובלת היא באמצעות צינור פליטה שיוצא מבעד לחלון או לפתח חיצוני אחר. אם אין לכם חלון או פתח במרחק סביר תזדקקו למייבש כביסה בעל מעבה (קונדנסור) ההופך את האוויר החם לנוזל ומוציאו ישירות דרך מערכת הניקוז הביתית.
קיבולת המייבש
קיבולת המייבש היא נתון שיש להתאימו לצרכים המשתנים של הבית. מומלץ שהקיבולת תתאים לפחות לכמות אחת של כביסה, כך שניתן לייבש את כל הכביסה שיצאה מהמכונה במחזור ייבוש אחד.
הדגמים הנפוצים הם של 5 , 6 ו- 7 ק"ג. כיום המגמה היא לרכוש מכונות כביסה בקיבולת של 6 ק"ג ומעלה, כך שמומלץ לרכוש גם מייבש כביסה בעל קיבולת של 6 ק"ג לפחות.
המייבש צריך להכיל את הבגדים בנוחות ובצורה מאווררת ובשום אופן לא בצפיפיות ובדחיסות.
ניתן למצוא דגמים עם תכולה קטנה יותר מ- 5 ק"ג וכאלה אם קיבולת גדולה במיוחד של 10 ק"ג.
עוצמה מתאימה:
עוצמת המייבש המוצעת במייבשים בקיבולת של 5-7 ק"ג נעה בין 2600 ל- 3000 וואט, כאשר ככל שההספק גבוה יותר זמן הייבוש קצר יותר והחיסכון באנרגיה גדול יותר.
מומלץ שהמייבש יהיה בעל הספק של 2600 וואט ומעלה. משך הייבוש נקבע על פי שיטת הפעולה של המייבש – באמצעות שעון (ואז הייבוש נקבע על ידיכם) או באמצעות חיישני לחות הקבועים במייבש. בדגמים מסויימים ניתן לכוון את החיישנים שיפסיקו את פעולת הייבוש כשהבגדים מעט לחים, לגיהוץ קל ונוח.
ישנם מייבשים עם תכניות פעולה שמשלבות גם שינוי טמפרטורה בהתאם לסוג הבגדים וניתן למצוא תכניות אוטומטיות שמפסיקות את פעולת הייבוש לפי רמת הלחות.
מניעת קמטים
כדי שהבגדים היבשים לא יתקמטו חשוב לבחור מייבש בעל תוכניות ושיטות למניעת קמטים: אל קמט- הזרמת אוויר קר בדקות האחרונות של הייבוש או criss cross – שינוי לסירוגין של כיוון סיבוב התוף במהלך הייבוש.
בדגמים מסויימים של מייבשים, כמו "אינדסיט", קיים פטנט זה, המונע התקמטות של הכבסים.
• ניר הנדלר הוא מנהל הסחר של "אינדסיט" בניופאן
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות