כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

בשורה לילדים: 'קופת החיסכון' של ליצמן יוצאת לדרך

שר האוצר חתם על פתיחת התוכנית, שהושגה כפשרה במקום העלאת קצבאות הילדים, ובמסגרתה תפקיד המדינה בכל חודש 50 שקל לתוכנית חיסכון עבור כל ילד • לפי ההערכות, יוכל הילד עם הגיעו לבגרות לקבל כ-20,000 שקל מהקופה

ליצמן. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
ליצמן. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

'קופת החיסכון' שיזם שר הבריאות יעקב ליצמן כתחליף להגדלת קצבאות הילדים - יוצאת לדרך: החל מחודש ינואר 2017 יופקדו מדי חודש כספי החיסכון על ידי המוסד לביטוח הלאומי לקופת גמל על שם הילד, אלא אם יבחרו ההורים במוסד פיננסי אחר. הורי הילד יוכלו לבחור בכל עת במסלול ההשקעה בו ינוהלו הכספים ובהפקדת 50 ₪ נוספים לקופה מתוך קצבת הילדים.

במסגרת התכנית הכלכלית לשנים 2015-2016, אושרה בכנסת העלאה של קצבאות הילדים ובמסגרת זו הוחלט על הקמת תכנית "חיסכון ארוך טווח לכל ילד". החלטת הממשלה מבוססת על מסקנות הוועדה למלחמה בעוני. סך התקציב שהוקצה לנושא עומד על 2.65 מיליארד ש"ח בשנה. בהתאם לתכנית, יפקיד המוסד לביטוח לאומי 50 ש"ח לחודש לכל ילד לחשבון חיסכון ייעודי על שמו. עם הגיעו לגיל 18 יפקיד הביטוח הלאומי 500 ₪ נוספים, ואם הילד יבחר לדחות את מועד משיכת הכספים עד לגיל 21, יפקיד המוסד 500 ש"ח נוספים במועד הגיעו לגיל 21. המדינה תישא בכל עלויות הניהול עד הגיעו לגיל 21.

להלן עיקרי ההמלצות, שמתבססות על עבודת מטה של הדרגים המקצועיים במשרד האוצר, במשרד המשפטים ובמוסד לביטוח לאומי: ברירת המחדל תהיה ניהול כספי החיסכון בקופת גמל להשקעה. המפקחת על שוק ההון במשרד האוצר תפקח על התנהלות הקופות במסגרת לסמכויות הקיימות בחוק. הכספים יושקעו במסלול ברירת מחדל סולידי שייקבע על ידי המפקחת על שוק ההון. זכויות העמיתים בקרן יהיו אחידות בכל הקופות.

הגופים הפיננסיים שיוכלו לפתוח תכניות לטובת תכנית "חיסכון לכל ילד" ייקבעו במסגרת מכרז תנאי סף, אשר יגדיר את מחויבויות הגופים למוסד לביטוח לאומי, ואת שיעור דמי הניהול אשר תשלם המדינה.

ההורים יוכלו להפקיד 50 ש"ח נוספים מתוך קצבת הילדים לחשבון החיסכון. כמו כן, תעמד בפניהם האפשרות לקבוע באם להפקיד את הכספים לקופת גמל או לבנק ולבחור את מסלול ההשקעה בו ינוהלו הכספים. באם ההורים לא בחרו, יחול מנגנון ברירת המחדל. מומלץ כי מנגנון זה יחלק את המשפחות באופן שווה ואקראי בין כלל הקרנות הפועלות בתחום. הגוף המנהל יעביר מדי שנה דיווח לילד אודות מצב החשבון שלו. בנוסף, יחויבו הגופים להעמיד לרשות ההורים והילד אתר אינטרנט ייעודי בו ניתן יהיה לעקוב אחר מצב החיסכון.

בהתאם להערכות האוצר, הפקדת כספים מדי חודש בסך 50 ש"ח לתכנית "חיסכון לכל ילד" תעמיד לרשותו בחלוף 18 שנה סכום של כ-20,000 ₪ לגביו יהיה הילד רשאי לקבל החלטות באופן עצמאי.

שר האוצר, משה כחלון: "תכנית חיסכון לכל ילד מהווה צעד נוסף לצמצום הפערים החברתיים בישראל, לקידום שוויון הזדמנויות למשפחות ממעמד הביניים והשכבות החלשות וכן הגברת המודעות לחיסכון. התוכנית תאפשר למי שהגיע לגיל 18 להתחיל את חייו הבוגרים עם 20 אלף שקל ביד ולפתוח בפניו הזדמנויות חדשות. מדובר בסכום התחלתי שיאפשר לכל צעיר בישראל לרכוש השכלה גבוהה, להקים עסק או כל מטרה ראוייה אחרת. העובדה כי הכספים יופקדו בקופות הגמל החדשות להשקעה יאפשרו לחוסכים להשיג תשואה נוספת על כספם ובכך להגדיל את החיסכון אפילו יותר".

סגן השר, יצחק כהן: "העמדת סכום התחלתי לזכות כל ילד בפתח חייו הבוגרים, ללא תלות במצב הפיננסי של הוריו, תרחיב את מגוון אפשרויות הבחירה העומדות בפניו, כגון: לימודים, פתיחת עסק או הכשרה מקצועית".

הממונה על אגף התקציבים, אמיר לוי: "תכנית חיסכון לכל ילד משלבת בין עידוד תעסוקה לבין צמיחה וצמצום פערים, באמצעות מנגנון אוניברסלי שיסייע ליצירת שוויון הזדמנויות לצעירים בתחילת דרכם".
ליצמן קצבאות ילדים קופת חיסכון חרדים הסכם קואליציוני

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}