כך נראות לחמניות "שומפיצה" של בטי רפאל
את המתכון המקורי לקחה בטי מענת איפרגן בקבוצת אמהות מבשלות כשר - תחת השם 'אצבעות גבינה' • אצל בטי הן הפכו ללחמניות שום פיצה, או בקיצור המיוחד שלה, שומפיצה
מתכון ללחמניות שמתחסלות במהירות - ראו הוזהרתם.
החומרים:
חצי קילו קמח.
1 כפית מלח.
1 כף שמרים.
1 כפית שום גבישי.
2 כפות שמן זית.
כוס וחצי חלב פושר (כוסות מדידה לא חד פעמי).
ההכנה:
מעבדים לבצק אחיד ונותנים לתפיחה של חצי שעה במקום חמים, אני שמתי בתנור פתוח 90 מעלות.
מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות של 5 ס"מ רוחב.
מילוי:
לילדים - קטשופ ורצועות גבינה צהובה וזיתים.
לגדולים יותר - רצועות גבינה צהובה , גבינה משולשת וזיתים.
סוגרים את אצבעות הגבינה - ומניחים על תבנית כשהתפר פונה אל התבנית שלא יפתח באפיה.
ציפוי:
50 גרם חמאה מומסת.
3 כפות שמן זית.
כף שום גבישי.
מערבבים את הכל ומברישים.
זורים למעלה :
מעט מלח גס.
וצ'ילי - למי שאוהב חריף.
עם מברשת לחלות מברישים את אצבעות הבצק ומכניסים לתנור בחום 180 עד שמזהיב מעט מוציאים ושוב מברישים ומכניסים שוב לתנור לדקה –שתיים להזהבה
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות