כך השלמתי את התואר בפסיכולוגיה • טור אישי
יעקב סלמון, בוגר פוניבז' שמסיים בימים אלו תואר בפסיכולוגיה, מספר על הלבטים, ההתמודדויות והסיפוק • כנסו
- יעקב סלומון
- י' תמוז התשע"ד
- 8 תגובות
שמי יעקב סלמון נולדתי וגדלתי באופקים, בשנות בחרותי למדתי בישיבות "יוסף לקח", ו"פוניבז'" ולאחר נישואי למדתי בכולל "עטרת שלמה". בימים אלו אני מסיים תואר בפסיכולוגיה ועובד במקביל באגף לקידום נוער בסיכון בעיריית ירושלים כרכז נוער חרדי בסיכון באזורים שונים בעיר.
תמיד קיננה בי השאלה: מה גורם לאנשים לעשות דברים? מה מקור השוני בין בני האדם? למה משימה מסוימת תראה לאחד כדבר קל ופשוט ולחברו תראה אותה המשימה כקשה מנשוא? המשיכה שלי ללימודי פסיכולוגיה נבעה מהרצון לחקור ולהבין את נפש האדם.
ואכן, לאחר התייעצות עם הצוות המקצועי של תכנית "חרדים באקדמיה" של עמותת "ידידות טורונטו" וקבלת המידע והכלים שהיו נחוצים לי לבחירת תחום ומוסד הלימודים ההולמים את הכישורים והנטיות התעסוקתיות שלי, בחרתי בלימודי פסיכולוגיה שהוא תחום אשר קרוב לליבי.
רבים המבקשים ללמוד מקצוע, וביחוד כאשר מדובר בתואר אקדמי, נתקלים במספר אתגרים והראשון שבהם הוא המחסום הפיננסי. אין ספק שללא הסיוע של תכנית "חרדים באקדמיה" לא הייתה לי אפשרות כלכלית ללמוד.
אולם, מעבר לסיוע הכלכלי החשוב, קיבלתי מהתכנית סיוע נוסף אשר בא לידי ביטוי בהכוון וליווי לאורך הלימודים. המפגש עם עולם אקדמי שעד כה היה לי זר כבוגר ישיבות ואברך צעיר, ללא תעודת בגרות, הזמין התמודדויות אשר נראה לי שכל סטודנט חרדי יידרש להתמודד איתם.
אני זוכר פגישה שהייתה לי עם אחד מיועצי התכנית בתחילת הלימודים, הטיפים שהוא הציע לי השפיעו באופן דרמטי על ההתייחסות שלי ללימודים ועל הקריירה שלי.
כאדם חרדי קיים אתגר גדול לעבוד במשרה מלאה תוך כדי קביעת עיתים לתורה וניהול חיי משפחה, במקביל ללימודי תואר הדורשים עמידה בדרישות האקדמיות ושמירה על ממוצע ציונים גבוה. האתגר הגדול ביותר הוא המחסור בזמן וההכרח לנצל את אותו משאב מצומצם באופן היעיל ביותר.
עם זאת, אין ספק שברמה המקצועית הפרספקטיבה של סטודנט שחוקר את התחום שבו הוא לומד היא אחרת, ולמרות שלומדים הרבה בשיעורים התיאורטיים, הרי שאין תחליף לפרקטיקה ולראיית המציאות כפי שהיא באה לידי ביטוי בשטח. לכן, ישנו ערך מוסף משמעותי לשילוב עבודה במהלך לימודי התואר.
ניתן לומר שעל ידי ארגז הכלים והידע החוץ אקדמי שהעניקה לי תכנית "חרדים באקדמיה" במהלך הלימודים במסגרת מרכז קריירה, הצלחתי כעבור זמן להתקבל לעבודה בה אני עובד היום.
ולסיום – מסר לסטודנטים החרדים שבדרך:
אתם עומדים בראשיתה של דרך שההחלטה לבחור בה חשובה ומשמעותית ואיננה מובנת מאליה, חשוב שההחלטה תתקבל בצורה מדודה ושקולה כדי שתוכלו להפיק ממנה את מרב התועלת לעתידכם.
תכנית "חרדים באקדמיה" נותנת לכם את הכלים לבחון, לבדוק וללמוד על האפשרויות השונות. נצלו בתבונה את ההזדמנות שהיא מעניקה לכם למצות את הכישורים שלכם בשוק התעסוקה ע"י לימודים לתואר אקדמי והשתלבות בתעסוקה איכותית.קישורים:
לחצו והצטרפו לחרדים באקדמיה
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות