ה' אלול התשפ"ד
08.09.2024

פירות קיץ צלויים במייפל ויין עם לבנה • מתכון

הקיץ במלוא עוזו ועונת הקינוחים שאיתו בדרך • לובי נשי מגיש לכם מתכון פשוט וקל, באדיבות השף עמר זרניצקי דרומי

פירות קיץ צלויים במייפל ויין עם לבנה • מתכון
שאטרסטוק

-חלבי-

מרכיבים:

3 נקטרינות חצויות
4 משמשים חצויים
חצי נספק תותי שדה שטופים וחצויים
חצי כוס סירופ מייפל אמיתי
רבע כוס יין קינוח
2 כפות ברנדי איכותי
20 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
150 גרם לבנה
125 גרם שמנת לבישול (חצי מיכל)
1 כף סוכר
חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

חותכים את הפירות. מערבבים את המייפל, היין ותמצית הווניל. מחממים מחבת, מוסיפים את החמאה והפירות, מוסיפים את הברנדי ומדליקים אש בזהירות (הברנדי בוער) עד שהאלכוהול נעלם ונכבה. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מערבבים את הפירות החמים (פרט לתותים) ברוטב המייפל והיין. מעבירים לתבנית פיירקס וצולים בתנור ל-15 דקות.

מוציאים מהתנור, מערבבים ומוסיפים את התותים. ממשיכים לצלות בתנור עד לקבלת גוון זהוב.
מערבבים את הלבנה, השמנת, הסוכר ותמצית הווניל יחד לרוטב סמיך אחיד.

מוציאים את הפירות מהתנור, מצננים מעט ומגישים על מצע ירוק של חסה עם הרוטב בצד לטבילה.

בתיאבון 

המתכון באדיבות השף-קונדיטור של רשת "אפונה וגזר", עמר זרניצקי דרומי



קיץ אלכוהול מתכונים קינוח פירות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד