י"ג אלול התשפ"ד
16.09.2024

כך תשפרי את ביצועייך בתחום האפיה • כנסי

את מוצאת את עצמך מתלבטת: מה להוסיף לתפריט • עוד סלט? מאפה? או חלה מיוחדת • הנה טיפים שישרתו אותך

קיצ'נאייד
קיצ'נאייד

טיפים לבישול ואפייה
שלב ההקצפה:
• ראשית יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות.
• חלבונים –יש להקציף בטמפרטורת החדר. יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה.
• יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא ממתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק)
• יש להקציף את הביצים בטמפרטורת החדר. מומלץ להשתמש במקצף בעל עוצמת כוח גבוהה, כדוגמת מיקסר קיצנאייד שהינו בעל עוצמה של 0.5 כ"ס.
• הוצאת חלמון שנפל לחלבון- לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו"דגים" את אותה טיפת החלמון. לא להאמין, אבל הטיפה כאילו "נשאבת" פנימה.
• כדי לקבל קצף לבן וקשה במיוחד, אפשר להוסיף בעת ההקצפה מעט קורנפלור או אבקת סוכר ומיץ לימון.




(קיצ'נאייד)
שלב ההכנה:
•לרידוד הבצק יש לפזר קמח על קרש חיתוך מפלסטיק ועליו לרדד את הבצק.
פעולה זו מונעת מהבצק להדבק למשטח העבודה והקמח נשאר בין חריצי החיתוך שעל הקרש.
•את אבקת האפייה, יש להוסיף בסוף וסמוך לאפייה מפני שהאפקטיביות שלה מתחילה ברגע של מגע עם הנוזלים.
•יש להקפיד, תמיד, לשמן את התבנית בטרם האפייה.
•לקבלת מאפים פריכים מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם מים על מנת שתיווצר לחות בתנור
•עוגת גבינה- כדי לעזור לעוגה לא ליפול ולשמור על הלחות המתאימה, מומלץ מאד לאפות את העוגה בחום נמוך של 150 מעלות ולשים את התבנית בתוך תבנית ריקה ובה ככוס וחצי מים.
•בצק פריך – בעת הלישה והרידוד יש להימנע מלעבד אותו יתר על המידה, מה שיגרום לו לאבד מהפריכות. כמו כן מומלץ לרדדו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט.
•כאשר אופים עוגה עם צימוקים רצוי לצפות את הצימוקים בקמח על מנת למנוע את שקיעתם בעוגה לתחתית התבנית.

שלב האפייה:
•מומלץ לחמם את התנור מראש.
•מומלץ להקפיד לא להוציא את העוגה לפני סיום האפייה. פתיחה חוזרת של דלת התנור וחדירת משב אוויר קר עלולה לגרום לקריסתה.
•ניתן לבדוק רמת אפייה של עוגה על ידי לחיצה קלה עם האצבעות על מרכז העוגה- אם העוגה חוזרת -היא מוכנה ואם נשאר בקע - צריך לאפות עוד מספר דקות.
•שיטה נוספת היא לתקוע קיסם או סכין דקה במרכז העוגה, אם הקיסם או הסכין יוצאים יבשים – העוגה מוכנה

שלב ההגשה:
•חיתוך עוגת קרם קרה- לטבול את הסכין במים חמים.
•גירוד שוקולד- בכדי להקל על הגירוד, מומלץ להקפיא את השוקולד לפני הגירוד.


*המידע באדיבות שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה







נשים בישול מטבח טיפים אפיה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}