י"ג אלול התשפ"ד
16.09.2024

קחו: סדרת מתכונים מנצחת לארוחת החג שבפתח

"בחדרי חרדים" מגישים לכם מתכונים לארוחת חג השבועות מושלמת • האורחים ילקקו את האצבעות, ואתם תגרפו מחמאות • לגזור ולשמור ולתלות, על דלת המקרר

קחו: סדרת מתכונים מנצחת לארוחת החג שבפתח
שלומי ארביב




צילום שלומי ארביב

סלט קיסר
4-6 סועדים

החומרים לסלט:
150 גרם (3 כוסות) פיתה קראנצ' ים תיכוני
1 ראש חסה ערבית
1/2 כוס עלי בזיליקום צעירים
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

החומרים לרוטב:
4 כפות (80 גרם) מיונז
1 כף רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
1 כפית דבש
קורט מלח
קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:
1.מפרידים את עלי החסה, שוטפים היטב, מייבשים וחותכים לרצועות בעובי של 3-4 ס"מ.
2.מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק.
3.מערבבים בקערה את הפיתה קראנצ', עלי החסה והבזיליקום עם הרוטב עד שהוא עוטף אותם.
4.מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ומגישים.
באדיבות השף יאיר פיינברג, פיין קוק





מתכון פשטידת טונה וגבינות
מצרכים
2 קופסאות טונה סטארקיסט*
1 גביע קוטג' (250 גר')
1 גביע גבינת סקי (250 גר')
3 ביצים טרופות
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
2 בצלים בינוניים
100 גר' גבינה צהובה

אופן ההכנה
לחמם תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
לערבב את חומרי הפשטידה (טונה, גבינות רכות, ביצים ופירורי לחם) - למעט הבצל והגבינה הצהובה. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
להעביר לתבנית אפייה משומנת.
לפרוס את הבצלים לטבעות ולטגן במעט שמן זית.
לפזר לפני האפייה את טבעות הבצל המטוגנות מעל הפשטידה ומעליהן את הגבינה הצהובה.
לאפות כ-40 דק' או עד שהפשטידה מזהיבה.
*גיוון: ניתן להשתמש בטונה סטארקיסט בטעמים, כדי להעניק לפשטידה גוונים שונים – מעושן, חריף, לימון או עשבי תיבול.
המתכון באדיבות טונה סטארקיסט.




צילום שלומי ארביב

פטריות שמפיניון ממולאות בשברי פיתה קראנץ', גבינת פטה ופסטו
החומרים:
100גרם (2 כוסות) פיתה קראנץ' בצל
2 סלסלות פטריות שמפיניון
1 צנצנת (140 גרם) רוטב פסטו 'אחלה'
50 גרם גבינת פטה עיזים
1 כף שמן זית
לציפוי:
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
2.מועכים בקערה את הפיתה קראנץ' לחתיכות בגודל של כס"מ.
3.מסירים את רגלי הפטריות ומרוקנים מעט את כובעי הפטריות מעט בעזרת כפית קטנה.
4.קוצצים את רגלי הפטריות ומעבירים לקערה יחד עם שברי הפיתה קראנץ'. מוספים לקערה את גבינת הפטה מפוררת לקוביות ואת רוטב הפסטו ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת למילוי.
5.מערבבים את ראשי הפטריות עם שמן הזית ומניחים אותם בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כשצדם המרוקן פונה כלפי מעלה.
6.ממלאים את ראשי הפטריות בנדיבות בתערובת המילוי, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ואופים כעשרים דקות עד להזהבה. מוציאים ומגישים מיד.
באדיבות השף יאיר פיינברג, פיין קוק




צילום אסף לוי

עוגת גבינה פירורים
מרכיבים בלילה:
קילו גבינה9%
800 מ"ל של שמנת מתוקה 42%
300גרם סוכר
30גרם פודינג וניל
30גרם מ"ל ברנדי
גרידת לימון שלם אחד
אופן הכנת הבלילה:
מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג וניל.
אח"כ מוסיפים בהדרגה את הגבינה.
מערבבים עם הלקקן.
לאחר-מכן מוסיפים את גרידת לימון והברנדי
ובוחשים במהירות איטית.
לשמור במקרר.
מרכיבים לבצק:
450גרם קמח.
250גרם חמאה.
160גרם סוכר.
4 חלמונים של ביצה.(צהוב של הביצה)80גרם של חלמון.
20גרם אבקת-אפיה(2כפות שטוחות)
אופן הכנת הבצק:
את הסוכר והחמאה מערבבים היטב יחדיו.
מוסיפים בהדרגה את החלמון.
ואח"כ קמח + אבקת אפיה עד לקבלת בצק אחיד.
על הבצק "לנוח" כשעה במקרר.
הוראות הכנה:

משטיחים 2/3 מהבצק בתבנית אפיה עגולה ואת ה-1/3 הנותר מרדדים בתבנית שטוחה.
אופים ביחד כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.
מצננים ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית העגולה.
את יתרת הבצק מפוררים ביד או במג'ימיקס מעל.
מקפיאים למשך 3-4 שעות.

באדיבות: רשת קפה גרג
חג מתכונים שבועות חלבי ארוחת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}