ניוקי תפוחי אדמה ברוטב פטריות חורש
מתכון חג מיוחד לכבוד שבועות: ניוקי תפוחי אדמה עם יין לבן, שמנת ורוטב פטריות
- הילה פלח
- כ"ו אייר התשע"ד
צילום: Shutterstock
חומרים ל-4 מנות:
500 גרם ניוקי של שטראוס
25 גרם חמאה
2 שיני שום פרוסות
ענף קורנית (תימין)
1/3 כוס יין לבן
150 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק
150 גרם פטריות פורטובלה, פרוסות דק
150 פטריות ירדן שטוחות, פרוסות דק
2 מיכלים של שמנת מתוקה
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1.מכינים את הניוקי: מחממים שמן עמוק ומטגנים בו את הניוקי (גם כשהוא קפוא), עד הזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.
2.מכינים את הרוטב: מחממים חמאה במחבת. מוסיפים שום פרוס וקורנית, ומאדים כדקה.
3.מוסיפים את הפטריות הפרוסות, וממשיכים להקפיץ כ-3 דקות.
4.מוסיפים למחבת יין לבן. מאדים דקה ומוסיפים את השמנת.
5.מבשלים על אש נמוכה ומשגיחים שהנוזל לא יגלוש. מצמצמים עד שנותר רק 1/3 מכמות השמנת. ממליחים ומפלפלים.
6.מוסיפים את הניוקי המטוגן אל הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.
500 גרם ניוקי של שטראוס
25 גרם חמאה
2 שיני שום פרוסות
ענף קורנית (תימין)
1/3 כוס יין לבן
150 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק
150 גרם פטריות פורטובלה, פרוסות דק
150 פטריות ירדן שטוחות, פרוסות דק
2 מיכלים של שמנת מתוקה
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1.מכינים את הניוקי: מחממים שמן עמוק ומטגנים בו את הניוקי (גם כשהוא קפוא), עד הזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.
2.מכינים את הרוטב: מחממים חמאה במחבת. מוסיפים שום פרוס וקורנית, ומאדים כדקה.
3.מוסיפים את הפטריות הפרוסות, וממשיכים להקפיץ כ-3 דקות.
4.מוסיפים למחבת יין לבן. מאדים דקה ומוסיפים את השמנת.
5.מבשלים על אש נמוכה ומשגיחים שהנוזל לא יגלוש. מצמצמים עד שנותר רק 1/3 מכמות השמנת. ממליחים ומפלפלים.
6.מוסיפים את הניוקי המטוגן אל הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות