כ"ב כסלו התשפ"ה
23.12.2024

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב פטריות חורש

מתכון חג מיוחד לכבוד שבועות: ניוקי תפוחי אדמה עם יין לבן, שמנת ורוטב פטריות

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock

חומרים ל-4 מנות:

500 גרם ניוקי של שטראוס
25 גרם חמאה
2 שיני שום פרוסות
ענף קורנית (תימין)
1/3 כוס יין לבן
150 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק
150 גרם פטריות פורטובלה, פרוסות דק
150 פטריות ירדן שטוחות, פרוסות דק
2 מיכלים של שמנת מתוקה
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1.מכינים את הניוקי: מחממים שמן עמוק ומטגנים בו את הניוקי (גם כשהוא קפוא), עד הזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.

2.מכינים את הרוטב: מחממים חמאה במחבת. מוסיפים שום פרוס וקורנית, ומאדים כדקה.

3.מוסיפים את הפטריות הפרוסות, וממשיכים להקפיץ כ-3 דקות.

4.מוסיפים למחבת יין לבן. מאדים דקה ומוסיפים את השמנת.

5.מבשלים על אש נמוכה ומשגיחים שהנוזל לא יגלוש. מצמצמים עד שנותר רק 1/3 מכמות השמנת. ממליחים ומפלפלים.

6.מוסיפים את הניוקי המטוגן אל הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.


חג אוכל שבועות חלבי מתכוני

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}