בשביל החלב: בלינצ'ס במילוי גבינה ופסיפלורה
לקראת חג השבועות מציג השף צ'רלי פדידה - המנצח על מטבחה של מסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב - הפקת מתכונים חלביים • כך תפארו את שולחן החג
- הילה פלח, בחדרי חרדים
- כ"ב אייר התשע"ד
שף צ'רלי פדידה
בלינצ'ס במילוי גבינה ופסיפלורה, עם מינסטרונה פירות:
חומרים לבלילת הקרפ:
1 כוס קמח
1 כף סוכר
1/2 1 כוס חלב
2 ביצים מס' 2
1 כפית שמן תירס
למילוי:
500 גרם גבינת "סקי"
4 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
3 כפות מיץ פסיפלורה (עם הזרעים)
למינסטרונה פירות:
1/2 סלסלת תותים
מנגו קלוף וחתוך לקוביות
4 יחידות פסיפלורה
1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1.מכינים את הקרפ: מעבירים את כל החומרים לקערה ומערבבים היטב. טורפים במטרפה, עד לקבלת בלילה הומוגנית.
2.מעבירים את הבלילה דרך מסננת דקה על מנת למנוע גושים.
3.מחממים מחבת טפלון בקוטר 15 ס"מ ויוצקים מהבלילה שכבה דקה, שתכסה את כל פני המחבת. לאחר דקה מוציאים מהמחבת ומעבירים לצינון על גבי מגבת (בד"כ הקרפ הראשון לא יוצא טוב -לא להיבהל).
4.יש לטגן את כל הקרפים בשיטה זו ולהניח בצד.
5.מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים, מלבד הקורנפלור, ולבסוף מוסיפים את הקורנפלור בהדרגה, כדי למנוע גושים. (תפקידו של הקורנפלור לייבש את התערובת, על מנת למנוע נזילות מהקרפ).
6.מגלגלים את הקרפ: מניחים את הקרפ על שולחן, ובמרכזו כף מגבינת הפסיפלורה. מקפלים את הקרפ קיפול מעטפה. יש להדק מעט, כדי שלא יתפרק במהלך הטיגון.
7.מטגנים את הקרפ: מניחים במחבת טפלון כפית חמאה, ועל אש בינונית, לאחר שהיא נמסה, מטגנים בה את הקרפ עד שהוא הופך זהוב ופריך. הטיגון יימשך כ-2 דקות מכל צד.
8.מכינים את מינסטרונה הפירות: חותכים את כל הפירות לקוביות קטנות. יוצקים מעליהם מיץ תפוזים, מערבבים ומגישים עם הקרפ המטוגן.
חומרים לבלילת הקרפ:
1 כוס קמח
1 כף סוכר
1/2 1 כוס חלב
2 ביצים מס' 2
1 כפית שמן תירס
למילוי:
500 גרם גבינת "סקי"
4 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
3 כפות מיץ פסיפלורה (עם הזרעים)
למינסטרונה פירות:
1/2 סלסלת תותים
מנגו קלוף וחתוך לקוביות
4 יחידות פסיפלורה
1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1.מכינים את הקרפ: מעבירים את כל החומרים לקערה ומערבבים היטב. טורפים במטרפה, עד לקבלת בלילה הומוגנית.
2.מעבירים את הבלילה דרך מסננת דקה על מנת למנוע גושים.
3.מחממים מחבת טפלון בקוטר 15 ס"מ ויוצקים מהבלילה שכבה דקה, שתכסה את כל פני המחבת. לאחר דקה מוציאים מהמחבת ומעבירים לצינון על גבי מגבת (בד"כ הקרפ הראשון לא יוצא טוב -לא להיבהל).
4.יש לטגן את כל הקרפים בשיטה זו ולהניח בצד.
5.מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים, מלבד הקורנפלור, ולבסוף מוסיפים את הקורנפלור בהדרגה, כדי למנוע גושים. (תפקידו של הקורנפלור לייבש את התערובת, על מנת למנוע נזילות מהקרפ).
6.מגלגלים את הקרפ: מניחים את הקרפ על שולחן, ובמרכזו כף מגבינת הפסיפלורה. מקפלים את הקרפ קיפול מעטפה. יש להדק מעט, כדי שלא יתפרק במהלך הטיגון.
7.מטגנים את הקרפ: מניחים במחבת טפלון כפית חמאה, ועל אש בינונית, לאחר שהיא נמסה, מטגנים בה את הקרפ עד שהוא הופך זהוב ופריך. הטיגון יימשך כ-2 דקות מכל צד.
8.מכינים את מינסטרונה הפירות: חותכים את כל הפירות לקוביות קטנות. יוצקים מעליהם מיץ תפוזים, מערבבים ומגישים עם הקרפ המטוגן.