לא רק מצות • יש תירוץ למרק: איטריות לפסח
כל השנה ממתינים הילדים למרק העוף של פסח ובמיוחד לאיטריות המיתולוגיות שנהגה כל אמא להכניס בו
- ריקי שושן, בחדרי חרדים
- ט"ז ניסן התשע"ד
- 2 תגובות
יח"צ
שפית הבית ריקי שושן, מגישה את המתכון שקבלה מאמא שקבלה מסבתא, הן קלות להכנה וטעימות להפליא:
מצרכים:
ביצים
4 כפות קמח תפוחי אדמה
6 כפות מים
1 כף שמן
1/4 כפית מלחאופן ההכנה:
1. טרפי את הביצים בקערה עמוקה.
2. ערבבי את קמח תפוחי האדמה והמים.
3. צקי את התערובת לתערובת הביצים וערבבי היטב למניעת גושים.
4. הוסיפי את השמן והמלח לתערובת.
5. חממי מחבת ומרחי אותה בניר מגבת ספוג שמן.
6. צקי מהתערובת לתוך המחבת הרותחת. פזרי את התערובת על פני משטח המחבת.
7. קיבלת חביתית דקה. פרסי אותה על משטח מכוסה בנייר אפיה וצקי עוד מהבלילה. צנני את החביתיות. שימי אחת על השנייה וגלגלי לנקניק הדוק.
8. השתמשי בסכין חלקה (ללא שיניים) וחתכי את הגליל לטבעות דקות בגודל 1/2 ס"מ.
הפרידי את הטבעות.
הגישי במרק חם וקצרי את המחמאות.
מצרכים:
ביצים
4 כפות קמח תפוחי אדמה
6 כפות מים
1 כף שמן
1/4 כפית מלחאופן ההכנה:
1. טרפי את הביצים בקערה עמוקה.
2. ערבבי את קמח תפוחי האדמה והמים.
3. צקי את התערובת לתערובת הביצים וערבבי היטב למניעת גושים.
4. הוסיפי את השמן והמלח לתערובת.
5. חממי מחבת ומרחי אותה בניר מגבת ספוג שמן.
6. צקי מהתערובת לתוך המחבת הרותחת. פזרי את התערובת על פני משטח המחבת.
7. קיבלת חביתית דקה. פרסי אותה על משטח מכוסה בנייר אפיה וצקי עוד מהבלילה. צנני את החביתיות. שימי אחת על השנייה וגלגלי לנקניק הדוק.
8. השתמשי בסכין חלקה (ללא שיניים) וחתכי את הגליל לטבעות דקות בגודל 1/2 ס"מ.
הפרידי את הטבעות.
הגישי במרק חם וקצרי את המחמאות.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות