לא רק מצות • קשה לוותר? יש גם קוגל
קוגל ירושלמי כשר לפסח? • ריקי שושן מגישה לכם מתכון עתיק יומין שעבר במשפחתה מדור לדור • קוצר מחמאות סדרתי
- ריקי שושן, בחדרי חרדים
- י"ד ניסן התשע"ד
- 4 תגובות
מצרכים:
5 תפוחי אדמה גדולים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
1 וחצי כוס סוכר
כפית פלפל שחור
כפית מלח
אופן ההכנה:
חממי את התנור לחום של 200 מעלות.
1. גרדי את תפוחי האדמה על מגרדת גסה וסחטי את תפוחי האדמה.
2. חממי מחבת וצקי לתוכה חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר, ערבבי מפעם לפעם את הסוכר והשמן שבתוך המחבת, עד שהסוכר יימס ויהפוך לסירופ כרמל בצבע חום כהה.
3. שפכי את הכרמל החם מעל תפוחי האדמה וערבבי במהירות כך שכל תפוחי האדמה יקבלו את צבע הכרמל.
4. ערבבי את הביצים בצלחת עמוקה, וצקי על תערובת תפוחי האדמה הרותחת. ערבבי במהירות
הוסיפי את הפלפל השחור, את יתרת הסוכר, ואת המלח וערבבי היטב.
5. צקי לתוך תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה והכניסי לתנור למשך שעה, או עד שהקוגל מקבל כרום כהה ופריך.
הגישי חם לצד החמין.
איש לא יאמין שמדובר בקוגל ירושלמי שעשוי מתפוחי אדמה, ולא מאטריות.
5 תפוחי אדמה גדולים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
1 וחצי כוס סוכר
כפית פלפל שחור
כפית מלח
אופן ההכנה:
חממי את התנור לחום של 200 מעלות.
1. גרדי את תפוחי האדמה על מגרדת גסה וסחטי את תפוחי האדמה.
2. חממי מחבת וצקי לתוכה חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר, ערבבי מפעם לפעם את הסוכר והשמן שבתוך המחבת, עד שהסוכר יימס ויהפוך לסירופ כרמל בצבע חום כהה.
3. שפכי את הכרמל החם מעל תפוחי האדמה וערבבי במהירות כך שכל תפוחי האדמה יקבלו את צבע הכרמל.
4. ערבבי את הביצים בצלחת עמוקה, וצקי על תערובת תפוחי האדמה הרותחת. ערבבי במהירות
הוסיפי את הפלפל השחור, את יתרת הסוכר, ואת המלח וערבבי היטב.
5. צקי לתוך תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה והכניסי לתנור למשך שעה, או עד שהקוגל מקבל כרום כהה ופריך.
הגישי חם לצד החמין.
איש לא יאמין שמדובר בקוגל ירושלמי שעשוי מתפוחי אדמה, ולא מאטריות.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות