לקראת הקיץ: עוגת שמנת ופירות יער • מתכון
קבלי מתכון ייחודי לעוגת שמנת ופירות יער, קלה להכנה ונימוחה בפה • באדיבות קמח 'מאסטר שף'
- אלי כהן, בחדרי חרדים
- כ"ד אדר ב' התשע"ד
- 1 תגובות
עוגת שמנת ופירות יער:
עוגה קייצית, רכה ונימוחה בלי הפרדת ביצים, הקצפות ועניינים מסובכים.
החומרים לתבנית בגודל 12*26 ס"מ:
2 ביצים גדולות (L)
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
100 גרם חמאה, מומסת
1 כפית תמצית וניל
11/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח "מאסטר שף"
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס פירות יער טריים (או קפואים, מופשרים ומסוננים היטב)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
2. טורפים בקערה ביצים ושמנת חמוצה. מוסיפים חמאה מומסת ותמצית וניל ומערבבים.
3. מערבבים בקערה אחרת קמח, סוכר ומלח.
4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים פירות יער ומערבבים, רק עד שנבלעים בתערובת.
6. יוצקים לתבנית ומחליקים.
7. אופים בתנור החם 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
8. שומרים מחוץ למקרר עד יומיים, או במקרר עד 4 ימים.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות