כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

משהו מתבשל פה: סלט פטוש, קוויאר חציל וקרפצ'יו סינטה

תוכנית הבישול 'משהו מתבשל פה' של 'בחדרי חרדים' ביקרה במרכז הארועים יוסף נמל תל אביב, וקיבלה שלושה מתכונים מהשפית גיטה וולך • מנה ראשונה ושני סלטים לפתיחת ארוחה • ויש גם מתכון מדויק וטיפים • אל תמצמצו לרגע!

משהו מתבשל פה: סלט פטוש, קוויאר חציל וקרפצ'יו סינטה
מורן כהן




סלט פטוש - גיטה וולך

מתכון השף - גיטה וולך

מרכיבים:

מלפפון
עגבניה
צנון
גמבה –פלפל אדום
בצל ירוק
בצל אדום
פטרוזיליה
נענע טרייה
שמן זית טהור
לימון טרי
מלח שולחן
פלפל שחור טחון
סומק
קרעי פיתה עם זעתר – כקרוטון

אופן הכנה:

• חותכים את כל הירקות חיתוך גס
• מוסיפים את התבלינים של מלח פלפל שמן זית ולימון טרי
• קולים קרעי פיתה עם זעתר בתנור או בטיגון עמוק (מגישים חם )

• טיפ נוסף:
ניתן לגרד מעל גבינה כחולה לקבלת סלט עוצמתי


קוויאר חציל

מרכיבים:

חציל בלדי
בצל לבן
כוסברה
שום כתוש
מלח שולחן
פלפל שחור טחון
שמן סויה
נענע טרייה
צנובר קלוי

אופן הכנה:

• שורפים חצילים באש גלויה, מקלפים ומשאירים רק את הפילה
• מסננים נוזלים לגמרי וקוצצים דק דק!
• לאחר מכן שמים שום כתוש ,מלח שולחן ותוך כדי מזליפים שמן זית טהור

• וכמה טיפות של ליים ישראלי.
מוסיפים לתערובת קורט פלפל שחור טחון, נענע טרייה קצוצה וצנוברים קלויים.
ניתן לשלב את המנה כמצע או כמילוי לדג מובחר .


קרפצ'יו סינטה

מרכיבים:

סינטה טרייה פרוסה דק דק דק
מלח אטלנטי
פלפל שחור טחון
שמן זית טהור
חומץ בלסמי מצומצם

אופן ההכנה:

• מניחים את הקרפציוסינטה על צלחת באופן שבנוי קצה לקצה
• מזלפים שמן זית טהור מעל
• שמים רוטב של חומץ בלסמי עם סוכר חום מצומצם על להבה (ומקררים )
• מזלפים את החומץ המצומצם המקורר או בטמ' החדר .
• מפזרים מלח גס אטלנטי פלפל שחור גרוס
• וניתן לשים במרכז הצלחת עלי רוקט או אורוגולה טריים

• טיפ נוסף :
ניתן לשלב מעל פילה חציל שרוף מראש ללא הקליפה במרכז הצלחת.
סלט פטוש קרצ'יו קוויאר חציל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}