משהו מתבשל פה: סלט פטוש, קוויאר חציל וקרפצ'יו סינטה
תוכנית הבישול 'משהו מתבשל פה' של 'בחדרי חרדים' ביקרה במרכז הארועים יוסף נמל תל אביב, וקיבלה שלושה מתכונים מהשפית גיטה וולך • מנה ראשונה ושני סלטים לפתיחת ארוחה • ויש גם מתכון מדויק וטיפים • אל תמצמצו לרגע!
- מורן כהן, בחדרי חרדים
- ט"ז טבת התשע"ד
מורן כהן
סלט פטוש - גיטה וולך
מתכון השף - גיטה וולך
מרכיבים:
מלפפון
עגבניה
צנון
גמבה –פלפל אדום
בצל ירוק
בצל אדום
פטרוזיליה
נענע טרייה
שמן זית טהור
לימון טרי
מלח שולחן
פלפל שחור טחון
סומק
קרעי פיתה עם זעתר – כקרוטון
אופן הכנה:
• חותכים את כל הירקות חיתוך גס
• מוסיפים את התבלינים של מלח פלפל שמן זית ולימון טרי
• קולים קרעי פיתה עם זעתר בתנור או בטיגון עמוק (מגישים חם )
• טיפ נוסף:
ניתן לגרד מעל גבינה כחולה לקבלת סלט עוצמתי
קוויאר חציל
מרכיבים:
חציל בלדי
בצל לבן
כוסברה
שום כתוש
מלח שולחן
פלפל שחור טחון
שמן סויה
נענע טרייה
צנובר קלוי
אופן הכנה:
• שורפים חצילים באש גלויה, מקלפים ומשאירים רק את הפילה
• מסננים נוזלים לגמרי וקוצצים דק דק!
• לאחר מכן שמים שום כתוש ,מלח שולחן ותוך כדי מזליפים שמן זית טהור
• וכמה טיפות של ליים ישראלי.
מוסיפים לתערובת קורט פלפל שחור טחון, נענע טרייה קצוצה וצנוברים קלויים.
ניתן לשלב את המנה כמצע או כמילוי לדג מובחר .
קרפצ'יו סינטה
מרכיבים:
סינטה טרייה פרוסה דק דק דק
מלח אטלנטי
פלפל שחור טחון
שמן זית טהור
חומץ בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
• מניחים את הקרפציוסינטה על צלחת באופן שבנוי קצה לקצה
• מזלפים שמן זית טהור מעל
• שמים רוטב של חומץ בלסמי עם סוכר חום מצומצם על להבה (ומקררים )
• מזלפים את החומץ המצומצם המקורר או בטמ' החדר .
• מפזרים מלח גס אטלנטי פלפל שחור גרוס
• וניתן לשים במרכז הצלחת עלי רוקט או אורוגולה טריים
• טיפ נוסף :
ניתן לשלב מעל פילה חציל שרוף מראש ללא הקליפה במרכז הצלחת.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות