מתכון לחנוכה: סופגניה ביתית במילוי מגוון
שחר דבח, השף הרשתי של 'לגעת באוכל' נותן מתכון ייחודי לסופגניות • מילוי אפשרי: ריבה, ריבת חלב ואפילו שמנת מתוקה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ט"ז כסלו התשע"ד
- 2 תגובות
החומרים (20 יחידות):
1 ק"ג קמח
80 גרם שמרים
כף סוכר
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב פושר
200 גרם חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות ברנדי
גרדת תפוז
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר
למילוי:
100 גרם ריבת חלב
50 מ"ל שמנת מתוקהאופן ההכנה:
1. מערבים את השמרים עם כף סוכר וחצי כוס חלב פושר. שמים בצד עד שמתחיל לתסוס.
2. מעבירים לקערת המיקסר את כל שאר המרכיבים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
3. מניחים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. לשים את הבצק התפוח ביד בפעם השנייה ונותנים לו לתפוח שעה נוספת.
5. יוצרים כדורים ביד, מניחים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.
6. מטגנים בשמן עמוק עד שהסופגנייה מזהיבה משני הצדדים.
7. המילוי: בסיר נפרד, מחממים על אש קטנה את השמנת ומערבבים עם ריבת החלב/החלבה. מורידים מהאש ומזריקים לסופגנייה.
8. אפשרות לעיטור הסופגנייה: טובלים את הסופגנייה בקערה עם ריבת חלב או חלבה.
9. ניתן להזליף מלמעלה על גבי הסופגנייה בעזרת נייר זילוף את ריבת החלב או קרם החלבה.
אפשר למלא את הסופגנייה בכל מילוי שרוצים ואוהבים.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות