מתכון פורים: דג סלמון בשומשום שחור
הדג שיכול לפאר את משלוח המנות ולהתאים לסעודת החג • סלמון בשומשום שחור, באדיבות נדב מרום, שף ראשי בקפה גרג • איזה רכיבים צריך ואיך מכינים
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ז' אדר התשע"ג
רכיבים:
250 גרם פילה סלמון עם העור, נקי מאידרות
מלח פלפל
1 כפית פטרוזיליה ושום כתושים יחד עם מעט שמן
שומשום קלוי מעורב עם שומשום שחור
2 כפות שמן לטיגון
רוטב:
2 כפות רוטב טריאקי
קורט קטן צ׳ילי חריף גרוס
1 כפית בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
• לחמם תנור ל-200 מעלות
• לחצות את נתח הסלמון לאורכו עד העור, מבלי לחתוך את העור.
• לפתוח את הסלמון בצורת ״פרפר״, כך שחלק העור יהיה נסתר בתוך הקיפול.
• לתבל את הדג במלח, פלפל ובמחית הפטרוזיליה והשום.
• לטבול את הדג בתערובת השומשום בעדינות, עד שיהיה מכוסה ככל הניתן.
• לשים שמן במחבת טפלון ולצרוב את הדג כאשר השמן חם.
• לאחר שהשומשום קיבל צבע יפה, להכניס לתנור ל-5 דקות נוספת.
• לערבב במחבת את רכיבי הרוטב ולהגיש את הדג עם הרוטב מעל.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות