כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון פורים: דג סלמון בשומשום שחור

הדג שיכול לפאר את משלוח המנות ולהתאים לסעודת החג • סלמון בשומשום שחור, באדיבות נדב מרום, שף ראשי בקפה גרג • איזה רכיבים צריך ואיך מכינים

מתכון פורים: דג סלמון בשומשום שחור



רכיבים:

250 גרם פילה סלמון עם העור, נקי מאידרות
מלח פלפל
1 כפית פטרוזיליה ושום כתושים יחד עם מעט שמן
שומשום קלוי מעורב עם שומשום שחור
2 כפות שמן לטיגון

רוטב:

2 כפות רוטב טריאקי
קורט קטן צ׳ילי חריף גרוס
1 כפית בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

• לחמם תנור ל-200 מעלות

• לחצות את נתח הסלמון לאורכו עד העור, מבלי לחתוך את העור.

• לפתוח את הסלמון בצורת ״פרפר״, כך שחלק העור יהיה נסתר בתוך הקיפול.

• לתבל את הדג במלח, פלפל ובמחית הפטרוזיליה והשום.

• לטבול את הדג בתערובת השומשום בעדינות, עד שיהיה מכוסה ככל הניתן.

• לשים שמן במחבת טפלון ולצרוב את הדג כאשר השמן חם.

• לאחר שהשומשום קיבל צבע יפה, להכניס לתנור ל-5 דקות נוספת.

• לערבב במחבת את רכיבי הרוטב ולהגיש את הדג עם הרוטב מעל.
סלמון שומשום פסח נדב מרום קפה גרג

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}