מיוחד לט"ו בשבט: טנג'ין עוף ופירות יבשים • חג לאילנות
ראש השנה לאילנות: טנג'ין עוף בשילוב פירות יבשים הכולל: נתחי פילה עוף עם שזיפים ומשמשים מיובשים, אגוזים וקוביות גזר חלוט, ברוטב יין אדום והדרים • קל להכנה וטעים • באדיבות רשת קפה גרג
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ו' שבט התשע"ג
צילום: אסף לוי
עם בוא חג האילנות רשת קפה גרג, מנדבת, מתכון מנצח ברוח טו בשבט:
מתכון ל-4 אנשים
מצרכים:
40 מ"ל שמן זית
300 גרם טבעות בצל
400 גרם קוביות גזר חלוטות
750 גרם פילה עוף טרי, כל יחידה חתוכה ל-3
200 גרם שזיפים מגולענים, חתוכים לחצי
150 גרם משמש מיובש חתוך לרצועות
300 מ"ל יין אדום
500 מ"ל מיץ תפוזים
50 גרם סילאן
1 כפית משחת ציר בקר
הוראות הכנה
• לטגן בשמן זית את טבעות הבצל, הגזר ונתחי פילה העוף.
• להוסיף את הפירות המיובשים.
• להוציא את כל הרכיבים לקערה בצד, ועל אותו מחבת לשים את היין, מיץ התפוזים, הסילאן וציר הבקר.
• לתת לרוטב לרתוח עד שהוא מצטמצם בחצי לפחות.
• להוסיף חזרה את כל הרכיבים לתוך הרוטב, לבשל כדקה נוספת, לתקן מלח ופלפל ולהגיש
• מומלץ להגיש על פירה תפו"א חם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות