י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

לא צעירים לנצח • כך אוכלים בריא בגיל השלישי

הגעתם לגיל מבוגר? זה הזמן להתאים את המזון לגיל • תתפלאו, אבל גם הנכדים יכולים לסייע במשימה • גוונו, אכלו מסודר • סיגל פארן עם 10 טיפים לחורף בריא ומשביע

צילום: ארכיון
צילום: ארכיון



בגיל מבוגר חשוב לאכול נכון בכל ימות השנה, בחורף הדבר נכון שבעתיים.

כיצד יכול מרק חורפי וחם לסייע באספקת מינרלים וויטמינים לגופנו? כיצד הנכדים יכולים לעודד אכילה נכונה? ומדוע מומלץ לאכול לאורך היום מנות קטנות?

סיגל פארן, מנהלת מערך התזונה ובטיחות המזון בארגון לקט ישראל, ממליצה על 10 טיפים לחורף מצוין.

1. גווני את מזונותיך: לאכול מהכול, לא את הכול. זה הכול. לגוון בין קבוצות המזון השונות מגביר גם את התיאבון.

2. ארוחות מסודרות: מומלץ לאכול ארוחת בוקר, צהריים וערב, וביניהן ארוחות ביניים קלות. רצוי להמעיט בצריכת ממתקים ולצמצם במזונות עתירי שומן ( כמו חטיפים וממתקים).

3. שמירה על משקל גוף תקין: חשוב להקפיד להישקל פעם-פעמיים בחודש באותם מאזניים. אם חלים שינויים משמעותיים במשקל הגוף, ובפרט ירידה של יותר מ-2 ק"ג בחודש, כדאי לדווח על כך לרופא המשפחה.

4. חשוב לשלב פעילות גופנית קלה (כמו הליכה, שחיה) בערך 150 דקות בשבוע. ומה עושים כשיורד גשם? יוצאים להליכה ממריצה בקניון הסמוך.

5. יש לשתות כוס מים בכל ארוחה, ובין הארוחות. לשיפור הטעם אפשר להוסיף למים לימון ונענע. מחסור במים עלול לגרום לעצירות, כאבי ראש וסחרחורות.

עוד טיפים:

6. לאכול מלא: כדאי להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים. יש להעדיף לחם אחיד על לחם לבן. מומלץ לאכול סלט טרי מדי יום, ירקות ופירות בקליפתם, דגני בוקר מועשרים בסיבים. צריכה מספקת של סיבים חשובה לפעילות מעיים תקינה ולמניעת עצירות.

7. צריכת ויטמינים ומינרלים: דרך טובה לספק אותם לגוף היא על ידי אכילת מרק ירקות בחורף. מי הבישול מכילים ויטמינים ומינרלים, ולכן מומלץ לשתות אותם ולא לשפוך. ירקות ופירות גם שהם מגוררים במגררת יעשירו את התפריט בסיבים תזונתיים בויטמינים ומינראלים חיוניים. בחורף להעדיף פירות עונתיים בלבד הזולים יותר בעונתם ועשירים בוויטמין C החשובים לנו בעיקר בחורף.במידת הצורך (במקרה של עדות לכך בבדיקות) מומלץ ליטול תוספת ויטמינים ומינראלים המתאימים לגיל השלישי.

8. עריכת קניות נבונה: מומלץ לקנות כמויות קטנות יותר של מזון ולא להחזיק כמות מיותרת במקרר/במזווה. יש להקפיד לקרוא את התאריך המצוין על גבי האריזה ולא להשתמש במזון שפג תוקפו. מומלץ שנחזיק בתיק/ארנק זכוכית מגדלת קטנה, שתסייע לנו בקריאת הפרטים החשובים על אריזת המזון.

9. אכילת מזון טרי: חשוב לבשל כמויות קטנות של מזון, שמספיקות ליום-יומיים. חידוש המזון וגיוונו מגביר את התיאבון ומבטיח אכילת מזון טרי.

10. אכילה בחברה: אכילה ביחד משפרת את התיאבון. הזמינו אליכם את הנכדים, החברים או השכנים לארוחה משותפת.
גיל שלישי חורף מזונות סיגל פראן לקט ישראל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}