כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מיוחד לימות החורף: צורוס ורוטב שוקולד חם

החורף מזמין אותנו להכין מאכלים חמים • לצד המרק ושאר התבשילים המהבילים, הכיני גם ממתק חמים לקינוח? • מתכון מקורי של צורוס ורוטב שוקולד חם, ללא טיגון

מיוחד לימות החורף: צורוס ורוטב שוקולד חם



צורוס ורוטב שוקולד חם ללא טיגון

חומרים (30 יחידות):

125 מ"ל מים
125 גרם חמאה
125 מ"ל חלב
170 גרם קמח
10 גרם סוכר
5 ביצים
1 גרם מלח

חומרים לרוטב שוקולד:

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 32%
260 גרם שוקולד מריר משובח
קורט מלח
קינמון לעיטור

אופן ההכנה:

• הכנת הבצק: מרתיחים בסיר את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר.

• כשהתערובת רותחת, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח, ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עץ - עד שהעיסה נפרדת מהדפנות.

• ממשיכים לערבב במרץ עוד כמה דקות - עד שיתקבל בצק יבש וחלק - ומניחים את מסת הבצק להתקרר כ-10 דקות.

• מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל אחת עד שהיא נבלעת במסה), עד לקבלת מסה נוזלית מעט.

• מוזגים למחבת מולטי שף בעזרת מצקת קטנה עיגולים קטנים ונחמדים.

• הופכים רק לאחר שנוצרות בועות קטנות, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.

• הכנת הרוטב: מחממים בסיר את כל המרכיבים יחד, מלבד השוקולד, עד סף רתיחה. מוסיפים שוקולד ומערבבים על להבה בינונית למשך כמה דקות עד שנוצר רוטב אחיד, סמיך ומבריק.

• הרכבת המנה: מערבבים בצלחת מעט סוכר וקינמון, מגלגלים את הצ'ורוס בתערובת ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים את רוטב השוקולד לקערית ומגישים לצד הצורוס, טובלים ונהנים.

באדיבות רשת קואופ שופ - רשת הסופרמרקטים השכונתית המקדמת אורח חיים נכון יותר בקהילה ובבית.

חורף צורוס שוקולד רוטב קואופ שופ

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}