מיוחד לימות החורף: צורוס ורוטב שוקולד חם
החורף מזמין אותנו להכין מאכלים חמים • לצד המרק ושאר התבשילים המהבילים, הכיני גם ממתק חמים לקינוח? • מתכון מקורי של צורוס ורוטב שוקולד חם, ללא טיגון
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ' טבת התשע"ג
צורוס ורוטב שוקולד חם ללא טיגון
חומרים (30 יחידות):
125 מ"ל מים
125 גרם חמאה
125 מ"ל חלב
170 גרם קמח
10 גרם סוכר
5 ביצים
1 גרם מלח
חומרים לרוטב שוקולד:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 32%
260 גרם שוקולד מריר משובח
קורט מלח
קינמון לעיטוראופן ההכנה:
• הכנת הבצק: מרתיחים בסיר את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר.
• כשהתערובת רותחת, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח, ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עץ - עד שהעיסה נפרדת מהדפנות.
• ממשיכים לערבב במרץ עוד כמה דקות - עד שיתקבל בצק יבש וחלק - ומניחים את מסת הבצק להתקרר כ-10 דקות.
• מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל אחת עד שהיא נבלעת במסה), עד לקבלת מסה נוזלית מעט.
• מוזגים למחבת מולטי שף בעזרת מצקת קטנה עיגולים קטנים ונחמדים.
• הופכים רק לאחר שנוצרות בועות קטנות, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
• הכנת הרוטב: מחממים בסיר את כל המרכיבים יחד, מלבד השוקולד, עד סף רתיחה. מוסיפים שוקולד ומערבבים על להבה בינונית למשך כמה דקות עד שנוצר רוטב אחיד, סמיך ומבריק.
• הרכבת המנה: מערבבים בצלחת מעט סוכר וקינמון, מגלגלים את הצ'ורוס בתערובת ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים את רוטב השוקולד לקערית ומגישים לצד הצורוס, טובלים ונהנים.באדיבות רשת קואופ שופ - רשת הסופרמרקטים השכונתית המקדמת אורח חיים נכון יותר בקהילה ובבית.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות