רוצה חורף בריא? • מתכון לסלט עלי בייבי
רוצה להעשיר את התפריט, ולגוון אותו עם ירקות, פירות ו...עלים? • לסלט בשולחן השבת, או סתם בארוחת צהרים - קבלי מתכון סלט עלי בייבי תרד, אפרסמון ותפוז
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"ז טבת התשע"ג
חומרים לסלט:
חבילת עלי בייבי תרד שטופים
פילטים מ-2 תפוזים (מקלפים היטב את התפוז, ובעזרת סכין משוננת מוציאים את הפלחים לפי הפסים לעומק בשר התפוז - בצורת משולש)
אפרסמונים חתוכים לחצי, ואז לפרוסות.חומרים לרוטב:
½ כוס חומץ בלסמי
1 כף דבש או סילאן
מיץ מתפוז 1 בינוני
מלח
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
פלפל שחור גרוס
1 כפית שום כתוש
250 מ"ל שמן זית איכותיאופן ההכנה:
• יוצקים את כל חומרי הרוטב - למעט השמן - לקערה, ומערבבים נמרצות באמצעות מטר.
• מזליפים את השמן באיטיות עד לקבלת מגוון חום כהה וסמיך.
• הרכבת המנה והגשה: מניחים בצלוחית מעט עלי תרד, מעליהם מספר פילטים מהתפוז ומעט מהאפרסמונים, ושוב שכבה של עלי תרד, מוסיפים מהרוטב, מערבבים מוסיפים מעל את שאר הפירות ואגוזי מלך.
• אפשרות נוספת להגשה: מפזרים מעל 100 גר' אגוזי מלך, פרוסות תפוז מסוכר.באדיבות רשת קואופ שופ - רשת הסופרמרקטים השכונתית המקדמת אורח חיים נכון יותר בקהילה ובבית
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות