כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

חג הטיגון והשמן: מתכון פורל בתוספת צ'יפס

ימי החנוכה רוויים בשמן: קבלי מתכון מנצח למנה מטוגנת • את מנת הפורל הזו, בגירסת פיש אנד צ'יפס - גם ילדים אוהבים • באדיבות השף יניב פרטוש מחוות דגי הדן

צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן



דג הפורל זוכה לאחרונה לביקוש הולך וגובר, הדג איכותי, עסיסי והוא בריא במיוחד בשל ערכי האומגה 3 שבו.

הפורל גדל במימיו הצלולים של נחל הדן, הוא בעל טעם מעודן, מכיל מעט עצמות וסופג באהבה כל שילוב וטעם.

פורל מטוגן בפירורי לחם - בתוספת צ'יפס

מצרכים:

1 ק"ג פילה פורל, ללא עור

לבלילה:

2 ביצים טרופות
חצי כוס בירה
מלח
פלפל
1 כוס קמח תופח
כוס לפירורי לחם
מעט מיץ לימון וקליפת לימון
שמן זית
כף טימין

אופן ההכנה:

• טורפים את חומרי הבלילה בקערה גדולה (פרט למיץ לימון, שמן זית וטימין).

• מזליפים מעט שמן זית ומיץ לימון על הדג, ומוסיפים קליפת לימון מגורדת וטימין.

• טובלים את הדגים בבלילה.

• טובלים את הדגים בפירורי לחם.

• מכניסים לסיר עם שמן עמוק, מטגנים עד להזהבה ומסננים.

להגשה: מניחים את הדג על צלחת ומוסיפים לצידו צ'יפס וקטשופ.

בתיאבון!
דגי הדן פורל מטוגן צ'יפס חנוכה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}