סופגניות ללא שמן • כך תכינו בתנור
הסופגניות הפכו מזמן למאכל חובה בחנוכה • שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה, מחדשת: כך תכיני סופגניות פריכות ומעולות באפייה בתנור • מתכון
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ' כסלו התשע"ג
- 4 תגובות
מרכיבים:
1/2 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
50 גרם שמרים טריים
200 מיליליטר חלב פושר
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל
100 גרם חמאה
קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
• מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח. לשים במשך 4 דקות ומוסיפים את החמאה והמלח. ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
• משמנים במעט שמן את הבצק ומניחים בקערה לתפיחה עד הכפלת הנפח.
• מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים וזהים. יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בכפית ריבה, סוגרים ומגלגלים לכדור, מניחים בתבנית מאפינס משומנת ומשהים לתפיחה נוספת של חצי שעה. מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 דקות.
• מקררים את הסופגניות לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות