ט"ו חשון התשפ"ה
16.11.2024

כך תשמרו על טריותם של מוצרי החלב • טיפים

חלב טרי שנשאר באוויר הפתוח למשך פרק זמן מחמיץ לאחר תהליך תסיסה • גם חלב מפוסטר יחמיץ אם לא יישמר בטמפרטורה שבין 2 ל-4 מעלות צלסיוס • טיפים לאחסון מוצרי חלב

כך תשמרו על טריותם של מוצרי החלב • טיפים

רגע לפני שאת מוצאת את עצמך מול שקית חלב 'מקולקלת', קבלי את 10 הטיפים שיעזרו לך לשמור את מוצרי החלב שלך טריים:

1. בשום פנים אין לצרוך חלב לא מפוסטר, ובשום אופן לא לקנות גבינות שאינן בפיקוח.

2. על כל מוצר חלב מסומן תאריך תפוגת החלב. על מנת למצות את מלוא תקופת האיכות של מוצרי החלב - חשוב לקצר ככל האפשר את משך הזמן שהמוצרים מחוץ למקרר, לכן רצוי לצמצם את משך הזמן בין הקניה בחנות לבין ההגעה הביתה. השתדלו לקנות את החלב בסוף הסיבוב בסופרמרקט, כי כל עליה בטמפרטורה מזרזת את קלקולו ומקצרת את זמן טריותו. עם ההגעה הביתה הקפידו לאחסן את מוצרי החלב מייד במקרר בטמפרטורה של 2 עד 4 מעלות צלסיוס.

3. מיקום המוצרים במקרר תורם לשמירת איכותם וטריותם. כדאי לאחסן את מוצרי החלב במגירה נפרדת הנמצאת בקומות הנמוכות של המקרר. חשוב לא להניח במקרר כלים ומאכלים בטמפרטורה גבוהה, על מנת שלא ישפיעו על רמת הקירור ויגרמו לקלקול מוצרים אחרים במקרר. כלל זה נכון גם לגבי החנות בה אתם קונים את מוצרי החלב - בזמן קניות בסופר או במכולת געו במוצרי החלב. במידה והם לא קרים מספיק במגע יד אל תקנו אותם.

4. מאכלים בעלי ריח, כגון תבשילים, נקניקים, שום וכו', יש לאחסן בכלים סגורים על מנת שלא יפגמו בטעם ובריח מוצרי החלב.

5. מי שנוהג לקנות חלב בשקיות ולהעביר אותו לכלי אטום אחר, חייב להרתיח את המיכל בכל פעם טרם מילויו מחדש בחלב. אסור להוסיף חלב לכלי טרם נגמר החלב הקודם וטרם חיטוי הבקבוק, על מנת להקטין את כמות החיידקים המתרבים בתוך הכלי וכדי לשמור על איכות וטריות החלב. למטרה זו, יש להעדיף בקבוקי זכוכית על מיכלי פלסטיק או אחרים.

6. קניתם מוצרי גבינה במעדניה באריזה שאינה אטומה, כגון גבינות קשות, גבינות פרוסות וכו' – הקפידו להוציא את המוצרים מעטיפות הניילון ולהעבירם למיכלים אטומים המיועדים לשמירת הטריות. חשוב לשים לב לתוקף המוצרים שהוצאתם מהאריזה המקורית.

7. ניתן להקפיא חלב, אך חשוב להפשיר אותו בתוך המקרר ולא בחוץ.

8. ניתן להקפיא גם שמנת מתוקה ועדיף במיכלים קטנים – מגש קוביות קרח או דומה לו, ולהשתמש בעת הצורך במנה הנדרשת להכנת התבשיל או המאכל.

9. בתקופת הקיץ יש להקפיד שבעתיים על כללי שמירת איכות וטריות המוצרים, כי בשל החום המוצרים מתקלקלים במהירות. לא כדאי להתפתות למבצעים על מוצרים שמשך טריותם קצר ביותר, ויש לקנות מוצרים רק לשימוש הקרוב ולא לאחסון ארוך במקרר.

10. אסור לבכות על חלב שנשפך....
חלב קלקול טרי מקרר כלים סגורים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}