סופגניה כמו של ביבי? • מתכון מנצח
ענת ואן דר ואלט חושפת: כך אכין את הסופגניה של בכירי לשכת רוה"מ, משרד החוץ ומשרד האוצר • קבלו את המתכון המנצח • באדיבות ענת ואן דר ואלט, השפית הראשית של 'שפע קייטרינג'
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ה' כסלו התשע"ג
- 2 תגובות
באדיבות שפע קייטרינג
סביר להניח שראש הממשלה בנימין נתניהו מתרוצץ לו בימים אלו בין מקלטים, ישובים מופגזים וסוללות של כיפת ברזל, אבל אל דאגה, חנוכה מעבר לפינה, ואת הקלוריות האבודות שהוא השיל במהלך החג - הוא יוכל להשיב בסיועה האדיב של ענת ואן דר ואלט, השפית של 'שפע קייטרינג', שכבר רוקחת בימים אלו את הסופגניות לנתניהו ולשרים נוספים בממשלה.
לדברי ענת ואן דר ואלט, נתניהו, ליברמן, שטייניץ ואנשי לשכתם צפויים ליהנות השנה ממבחר עצום של סופגניות, ביניהן המסורתיות הזכורות לטוב (במילוי ריבה או שוקולד), סופגניות ספינג' מרוקאיות אסליות, וגם כאלו עם טויסט מיוחד - סופגניות חמימות בפונדו שוקולד לבן וג'ינג'ר.
רוצים להנות מסופגניות הספינג' המרוקאיות או מהסופגניות בפונדו שוקולד לבן וג'ינג'ר שיוצעו לנתניהו? – ענת 'משחררת' מתכונים...סופגניות בפונדו שוקולד לבן וג'ינג'ר:
רכיבים:
לסופגניות:
3 כוסות קמח מנופה
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
3 כפות שמן
1/2-3/4 כוס מים חמימים
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
גרידה מלימון אחד
לפונדו:
50 גרם חמאה
שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד לבן
פרוסת ג'ינג'ר קצוצה
גרידת לימון
תוספת אפשרית: שתי כפות ברנדי.אופן ההכנה:
• מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ויוצרים גומה.
• מוסיפים את הביצים, השמן, הג'ינג'ר וגרידת הלימון ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הקערה.
• מתפיחים עד להכפלת נפח.
• מרדדים לעלה בעובי סנטימטר, וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
• משהים להתפחה על משטח משומן למשך 20 דקות בערך.
• מחממים שמן עמוק לטיגון בסיר לחום בינוני, ומכניסים לתוך השמן כמה סופגניות עם הצד המעוגל כלפי מטה. מטגנים עד שצד אחד שחום, והופכים את הסופגניות לטיגון עד שגם הצד השני שחום ויפה.
• מניחים להתקרר על גבי מגבת נייר שתספוג את עודפי השמן.
• מגישים את הסופגניות לצד הפונדו.
ספינג'
רכיבים:
1 ק"ג קמח
30 גרם שמרים יבשים
700 מ"ל מים
3 כפות גדושות של סוכר
כף גדושה מלח
1/4 כוס חומץאופן ההכנה:
• שופכים את הקמח לקערה עם המלח והסוכר.
• יוצרים במרכז התערובת גומה ומוסיפים את השמרים. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד ליצירת בצק רך למגע, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
• לשים את כל החומרים ביחד ומוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק נהייה דביק.
• יוצרים כדור בגודל פינג-פונג וקורצים בו חור עד לקבלת צורת טבעת ומכניסים לטיגון בשמן עמוק.
לאחר מכן מפזרים אבקת סוכר/דבש.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות