כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

לימים הקרים: חריימה של פורל

קבלו מתכון שיחמם לכם את החורף באדיבות השף יניב פרטוש • מהמים הקרירים של חוות הדן שבצפון היישר אל הסיר שבמטבחך • עם הרבה תבלינים, כוסברה צ'ילי ושום

צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן



חריימה של פורל - מתכון ל- 4 סועדים.

מצרכים:

3 דגי פורל שלמים גדולים.

1 ראש שום קלוף ופרוס לפרוסות

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל צ'ילי גרוס יבש

1 פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים

1 גמבה פרוסה לרצועות

1 לימון פרוס לפרוסות עם הקליפה

כפית גדושה כמון

1/2 צרור כוסברה טרייה

מלח לפי הטעם

מיץ מחצי לימון קטן

1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

• מסירים ראש וזנב מהדג ולחלק ל 3 נתחים. מטגנים את פרוסות השום, מוסיפים את הפלפל הירוק והגמבה וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הפפריקה, הצ'ילי והכמון ומטגנים כדקה נוספת.

• מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים רבע שעה לפחות בסיר מכוסה.

• מתבלים במלח, טועמים ומשפרים טעם. מכניסים את הדגים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.

• מוסיפים את הכוסברה ומורידים מהאש.
פורל חורף חריימה יניב פרטוש דגי הדן

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}