לימים הקרים: חריימה של פורל
קבלו מתכון שיחמם לכם את החורף באדיבות השף יניב פרטוש • מהמים הקרירים של חוות הדן שבצפון היישר אל הסיר שבמטבחך • עם הרבה תבלינים, כוסברה צ'ילי ושום
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ט חשון התשע"ג
צילום: אסף רונן
חריימה של פורל - מתכון ל- 4 סועדים.
מצרכים:
3 דגי פורל שלמים גדולים.
1 ראש שום קלוף ופרוס לפרוסות
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל צ'ילי גרוס יבש
1 פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים
1 גמבה פרוסה לרצועות
1 לימון פרוס לפרוסות עם הקליפה
כפית גדושה כמון
1/2 צרור כוסברה טרייה
מלח לפי הטעם
מיץ מחצי לימון קטן
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה:
• מסירים ראש וזנב מהדג ולחלק ל 3 נתחים. מטגנים את פרוסות השום, מוסיפים את הפלפל הירוק והגמבה וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הפפריקה, הצ'ילי והכמון ומטגנים כדקה נוספת.
• מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים רבע שעה לפחות בסיר מכוסה.
• מתבלים במלח, טועמים ומשפרים טעם. מכניסים את הדגים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.
• מוסיפים את הכוסברה ומורידים מהאש.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות