בימי קציר חיטים • גלריה מיוחדת
מדוע לא יקצרו השנה חיטים בדרום הארץ? באיזו שעה קוצרים? ואיך בודקים את לחות החיטה? • מיכאל יפה 'לוקח לטיול' מרתק בשדות, בשעת קציר החיטים למאפיות המצות המהודרות
- מיכאל יפה, חברת גלים תיירות ונופש
- ה' סיון התשס"ט
- 8 תגובות
יש המהדרין לקצור הכל בידיים
בימים אלו מסתיים קציר החיטים של מאפיות המצות המהודרות. השנה, עקב מיעוט הגשמים, לא ניתן לקצור חיטה בדרום הארץ. בצפון הארץ ירדו גשמים רבים יותר, אבל שם עדיין קיימת לחות בתבואה, ותבואה שתוכנס למחסן עם אחוזי לחות גבוהים - עלולה להחמיץ. כיוון שכך, עיקר הקציר השנה הוא במרכז הארץ.
הקציר הוא תהליך ארוך ומורכב: ראשית, יש לדאוג לניקוי מכונת הקציר, המכונה 'קומביין'. אחר-כך יש להשיג נהג שומר תורה ומצוות, כאשר בכל מקרה, משגיח כשרות יושב לצידו של הנהג בכל שעות הקציר. כמו כן יש להכין שקים לקליטת החיטים - וכמובן מקום אחסון שמור ממזיקים ומלחות.
הקציר מתחיל בשעות הצהרים המוקדמות. מדוע לא בבוקר? פשוט כי ממתינים שהשמש תייבש את טללי הלילה.
קוצרים קציר ראשוני. בודקים את הלחות, ומחליטים אם ממשיכים בקציר או שממתינים ומאפשרים לשמש לאזור כוחות נוספים.
החיטים שנקצרות ונמצאות בעלות לחות גבוהה מהמותר, נשארות לתרומות ומעשרות. המשגיחים משתמשים בציוד דיגיטלי, מהמשוכללים בעולם, למדידת אחוזי הלחות שבתבואה.
קצרנו? מעבירים לשקים. בכל סיבוב של קצירה, מתבצעת מדידה מחודשת של אחוזי הלחות.
החיטה עוברת למחסנים, כשמשגיח צמוד מתלווה לכל משאית.
הביטו בגרגירים. אולי נפגש בפסח תש"ע?
צילום: פאת השדה
צילום: יש המהדרין לקצור הכל בידיים
צילום: צוות ההשגחה מתארגן ליציאה
צילום: המשאיות בהמתנה
צילום: בבוקר, המשגיח בודק את ה
צילום: המשאית עם המשגיח
צילום: ה
צילום: התבואה עוברת לשקים
צילום: שקים חדשים לקליטת החיטה
צילום: כך נראה השדה אחרי שעבר בו ה
צילום: בודקים את טיב החיטה
צילום: החיטה מיד ביציאה מהקומביין
צילום: מכשיר לבדיקת הלחות
צילום: נסיון כתישה, לא קשור לכשרות
הטור מוגש בחסות חברת 'גלים תיירות ונופש'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות