חורפי ומשביע • זר לחמניות במלית בצל
אין כמו לחמנייה טרייה תוצרת בית, בטעם פריך ועסיסי המאפשרת לפתוח את הבוקר כמו שצריך • באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של "ניופאן גורמה"
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- א' חשון התשע"ג
- 1 תגובות
מצרכים:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרים
2.5 כוסות מים פושרים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
למלית בצל:
1/4 כוס שמן
3 בצלים פרוסים דק
לציפוי:
ביצה טרופה עם 2 כפות חלב
שומשום, קצח ופרג
אביזרים:
מיקסר עם וו לישה, כפות מידה, סכין חיתוך, קערות ערבול, מחבת, מברשת לאפייה
אופן ההכנה:
• שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים במהירות נמוכה (מספר 1).
• מוסיפים מים ושמן ומעבדים. כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים מלח וממשיכים לעבד את הבצק למשך 6-8 דק' נוספות במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה, נראה מבריק ומעט דביק.
• מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת. משמנים עם הידיים את פני הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כחצי שעה.
• כאשר הבצק בהתפחה מכינים את המלית. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה שחומה. מצננים ומסננים את כל הנוזלים.
• לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-20 עד 22 כדורים קטנים ושווים בגודלם. על משטח מקומח מעבדים כל כדור לצורה עגולה וחלקה. שמים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון במרווחים גדולים זה מזה.
• משטחים מעט את הבצק בעזרת כף היד ויוצרים גומה במרכז כל כדור, ממלאים במלית הבצל וסוגרים חזרה לכדור מושלם.
• מורחים על הלחמנייה ביצה טרופה עם מעט חלב (אם רוצים שהלחמניות יישארו פרווה אפשר להמיר במים), מפזרים מעל שומשום ופרג או שומשום וקצח. משאירים להתפחה נוספת של כ-15 דק'.
• אופים במשך 20 דק' בחום של 180 מעלות עד שהלחמניות זהובות גם בתחתית והן קלות ורכות למגע.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות