ח' טבת התשפ"ה
08.01.2025

חורפי ומשביע • זר לחמניות במלית בצל

אין כמו לחמנייה טרייה תוצרת בית, בטעם פריך ועסיסי המאפשרת לפתוח את הבוקר כמו שצריך • באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של "ניופאן גורמה"

חורפי ומשביע • זר לחמניות במלית בצל



מצרכים:

1 ק"ג קמח
1 שקית שמרים
2.5 כוסות מים פושרים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן

למלית בצל:

1/4 כוס שמן
3 בצלים פרוסים דק

לציפוי:

ביצה טרופה עם 2 כפות חלב
שומשום, קצח ופרג

אביזרים:

מיקסר עם וו לישה, כפות מידה, סכין חיתוך, קערות ערבול, מחבת, מברשת לאפייה

אופן ההכנה:

• שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים במהירות נמוכה (מספר 1).

• מוסיפים מים ושמן ומעבדים. כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים מלח וממשיכים לעבד את הבצק למשך 6-8 דק' נוספות במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה, נראה מבריק ומעט דביק.

• מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת. משמנים עם הידיים את פני הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כחצי שעה.

• כאשר הבצק בהתפחה מכינים את המלית. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה שחומה. מצננים ומסננים את כל הנוזלים.

• לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-20 עד 22 כדורים קטנים ושווים בגודלם. על משטח מקומח מעבדים כל כדור לצורה עגולה וחלקה. שמים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון במרווחים גדולים זה מזה.

• משטחים מעט את הבצק בעזרת כף היד ויוצרים גומה במרכז כל כדור, ממלאים במלית הבצל וסוגרים חזרה לכדור מושלם.

• מורחים על הלחמנייה ביצה טרופה עם מעט חלב (אם רוצים שהלחמניות יישארו פרווה אפשר להמיר במים), מפזרים מעל שומשום ופרג או שומשום וקצח. משאירים להתפחה נוספת של כ-15 דק'.

• אופים במשך 20 דק' בחום של 180 מעלות עד שהלחמניות זהובות גם בתחתית והן קלות ורכות למגע.

לחמניות בצל שמרים שמרית גולדברג ניופאן

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}